Zavřít reklamu

Snaha Applu udělat z planety Země lepší místo pro život nebere konce. Před malou chvílí se totiž skrze tiskovou zprávu pochlubil tím, že do roku 2030 bude celý jeho dodavatelský řetězec 100% uhlíkově neutrální, což jinými slovy znamená, že nebude zanechávat uhlíkovou stopu devastující planetu. 

Nový “ekoplán” Applu znamená zjednodušeně řečeno to, že se v budoucnu dočkáme Apple produktů, které nebudou absolutně svým vznikem zatěžovat životní prostředí, což je rozhodně skvělá zpráva. Devastace přírody je totiž v posledních desítkách letech velkým problémem, na který lidstvo zatím nenašlo zcela účinný recept. Jedinou možností, jak proti tomuto problému bojovat, je totiž snížit dopady průmyslu na přírodu, což není v mnoha odvětvích příliš jednoduché či dokonce vůbec možné. 

Nutno podotknout, že podobné oznámení ze strany Applu bylo svým způsobem jen otázkou času. Kalifornský gigant se totiž uhlíkové stopy zbavil již před několika lety u svých obchodů a kanceláří, takže bylo víceméně jasné, že jeho partneři z dodavatelského řetězce vykročí na podobnou cestu. Jelikož je však u nich zbavení se uhlíkové stopy daleko složitější než v případě kanceláří a obchodů Applu, dají si v tomto směru na čas. 

Dnes nejčtenější

.