Zavřít reklamu

I přesto, že je léto v plném proudu, tak se momentální počasí podobá spíše podzimu. Jeden den je krásně, druhý den prší, třetí den padají kroupy a takto se počasí neustále střídá. To se samozřejmě projevuje i na psychice lidí – mnoho jedinců může být kvůli špatnému počasí otráveno, v některých případech vás může například bolet hlava či svaly. Zatímco s psychikou bohužel nic nezmůžeme, tak vám můžeme alespoň v tomto článku zprostředkovat 5 nejlepších aplikací pro sledování počasí na iPhone – abyste alespoň tak nějak tušili, že se blíží nějaká změna. Vrhněme se přímo na věc, aby už vás v příštích dnech déšť, bouřky či kroupy jednoduše nepřekvapily.

CARROT Weather

Momentálně je nejpopulárnější aplikací pro sledování počasí na celém světě aplikace CARROT Weather. Tato aplikace byla vybraná jakožto nejlepší aplikace pro sledování informací o počasí v mnoha různých testech. V rámci CARROT Weather si můžete nechat zobrazit hned několik zdrojů o počasí, včetně Dark Sky anebo třeba AccuWeather. Díky tomu si můžete porovnat data z různých zdrojů a udělat si přesnější obrázek o předpovědi. CARROT Weather vás však zaujme především vtipnou formou, kterou vám informace o počasí předává. Samotní vývojáři aplikace uvádí, že se díky CARROT Weather budete těšit na bouřku, jen abyste zjistili, co na vás aplikace „vyplivne“. Je nutné podotknout, že tohle tvrzení mnoho různých zdrojů jen a jen potvrzuje. I přesto, že vás CARROT Weather vyjde na 129 korun, tak se rozhodně jedná o naprosto ideální investici, které nebudete litovat.

Yr.no

Aplikaci Yr.no, která zpracovává data od norského meteorologického ústavu, patří mezi velmi oblíbené a hlavně velmi přesné aplikace pro sledování počasí. Osobně tuto aplikaci využívám již po dobu několika let a musím říct, že mě nezklamala snad ani jednou. Pokud se pro Yr.no rozhodnete, tak získáte jednoduchou a intuitivní aplikaci s velmi příjemným uživatelským rozhraním. V aplikaci si stačí zvolit lokaci, podle které se poté zobrazí informace o počasí. Na hlavní stránce se vám zobrazí základní informace o počasí společně se zobrazením grafiky, která momentální počasí zobrazuje. K dispozici jsou také všemožné grafy, dlouhodobá předpověď a mapa, na které je možné zobrazit srážky a další.

Windy

V případě, že se rozhodnete pro vyzkoušení aplikace Windy, kterou můžete znát z minulosti také pod názvem Windity, tak rozhodně nevstoupíte vedle. Aplikace Windy je mezi (především českými) uživateli velmi oblíbená, a rozhodně zaslouženě. Oblíbenost si aplikace zasloužila díky své přesnosti, a také díky čtyřem předpovědním modelům. V aplikaci Windy se můžete těšit na skvěle zpracované animace počasí, nechybí samozřejmě také přesná předpověď a radar s mapou – to vše završuje jednoduché ovládání, na které si rychle zvyknete. Předpověď můžete sledovat v jednotkách hodin a dnů. Windy je k dispozici v češtině, což ocení především starší uživatelé chytrých zařízení.

Meteoradar

Pokud jste před několika lety vlastnili chytrý mobilní telefon, tak jste v něm s největší pravděpodobností měli pro sledování informací o počasí nainstalovaný právě Meteoradar. Tato aplikace se těšila velké oblibě především v minulosti, to ale rozhodně neznamená, že by byla momentálně aplikace špatná. V tomto případě jde spíše jen o design – novější aplikace totiž nabízí po designové stránce hezčí zpracování. V případě sledování informací o počasí však nehraje takovou roli design aplikace, ale spíše přesnost předpovědi a dalších informací. Aplikace Meteoradar je velmi spolehlivá, najdete v ní klasickou předpověď, mapy se zobrazením srážek a mnoho dalšího. Pokud si nezakládáte na designu, tak se vám Meteoradar bude určitě líbit.

Ventusky

Pokud patříte mezi uživatele, kteří rádi podporují české vývojáře a české aplikace, tak si rozhodně oblíbíte Ventusky. Tato aplikace zažila před nedávnem obrovský boom a začalo ji využívat mnoho lidí. Samozřejmostí je v aplikaci Ventusky předpověď počasí, nechybí však také zobrazení přesných a detailních dat, které se týkají počasí. Zobrazit si kromě klasické teploty můžete také pocitovou teplotu, k dispozici jsou informace o srážkách a bouřkách a nechybí také zobrazení mapy s radarem. Aplikace Ventusky je placená, konkrétně za ni zaplatíte 79 korun, rozhodně se ale tato investice vyplatí. Jednak je Ventusky opravdu přesná aplikace pro předpověď počasí a zobrazení dat o počasí, a jednak pochází od českých vývojářů, které můžete zakoupením aplikace podpořit.

Dnes nejčtenější

.