Zavřít reklamu

Snad není pochyb o tom, že herní gigant Epic Games pomalu, ale jistě ukrajuje velký podíl z herního trhu. A není se čemu divit, společnost vydělala díky hře Fortnite pořádný balík a snaží se investovat kde se jen dá. Zářným příkladem může být i nové oznámený Unreal Engine 5, který vyrazil vývojářům dech a fanoušky naprosto nadchnul. Aby toho však nebylo málo, připravilo si studio ještě jedno překvapení. A tím je aplikace Live Link Face pro iOS, jež umožňuje vývojářům využít kameru iPhonu a funkcí TrueDepth. Třešničkou na dortu je pak aktivní integrace rozšířené reality pomocí ARKitu.

Pakliže se ptáte, k čemu aplikace vůbec slouží, odpověď je nasnadě. Výrazně totiž zjednodušuje motion capture, tedy zachycení herců a v reálném čase i virtuální vykreslování. Díky aplikaci Live Link Face tak nově vývojářům stačí jeden herec, který je snímán kamerou iPhonu. Software totiž pojme většinu mimických svalů i náklonů hlavy, tudíž není třeba využívat plejádu senzorů nebo dráha zařízení. Ačkoliv si na kompletní nahrazení motion capture pravděpodobně ještě nějakou dobu počkáme, vývojáři z Epic Games opět předvedli, že umí inovovat. Díky této technologii si totiž zachycení herců budou moci dovolit i menší studia, a my bychom se tak v budoucnu mohli dočkat realističtějších her a avatarů.

Stejně tak potěší také jednoduchost celého procesu nastavování, během něhož není třeba strávit několik hodin přichytáváním čidel a absolvováním frustrujícího nastavení samotného softwaru. Nezbývá tedy než doufat, že se aplikace vývojáři her újmou co nejdříve, být se stále jedná o poměrně novou technologii, která se zatím dražším a profesionálnějším řešením nevyrovná.

Dnes nejčtenější

.