Zavřít reklamu

Po dvoutýdenní anabázi jsme se v pondělí dočkali vydání druhé vývojářské bety iOS 14. Ta toho stejně jako první beta přinesla na iPhony relativně dost nového, avšak na rozdíl od první bety jsou tyto novinky spíše menšího charakteru. I tak si však zaslouží pozornost, jelikož již zhruba za čtvrt roku bude tento systém pro naprostou většinu světa každodenním chlebem. 

O hlavních novinkách z iOS 14 Beta 2 jsme vás informovali v našem včerejším článku. V uplynulých hodinách se však podařilo v systému najít celou řadu dalších menších vychytávek, které jeho užívání zpříjemní. Tou nejvýraznější je dle našeho názoru mírné přepracování funkce Obraz v obraze, která je nyní mnohem lépe ovladatelná než tomu bylo v první betě. Právě Obraz v obraze je přitom bezesporu jednou z nejvýraznějších funkcí iOS 14, jelikož umožňuje daleko plynulejší využívání telefonu jako takového. Nově u ní lze lépe regulovat velikost okna poklepy. Na její vylepšení i celou řadu dalších novinek se můžete podívat ve videu níže. Zachycuje totiž přes 50 drobných i větších vylepšení iOS 14. 

Jak již bylo zmíněno výše, do vydání veřejné verze iOS 14 zbývá ještě relativně dost času. Apple jí totiž uvolní až na podzim letošního roku po představení nových iPhonů. Právě ty by však mohly iOS 14 pro veřejnost ještě oddálit, jelikož je možné, že se světu ukáží až v říjnu a v témže měsíci dorazí i na pulty obchodů. Pandemie koronaviru, která svět decimuje od začátku letoška, totiž Applu výrazně narušila vývojové a výrobní plány. 

Dnes nejčtenější

.