Zavřít reklamu

AirPody patří mezi nejprodávanější sluchátka na celém světě. Když Apple první generaci AirPods představil, tak se po nich lidé mohl jednoduše utlouct, stejně jako v případě AirPods Pro, které nebyl ještě donedávna k sehnání. Kromě toho, že jsou sluchátka AirPods jednoduše stylová, tak jsou také nabitá různými technologiemi. Za těmito technologiemi stojí především speciální jablečný čip H1, který kromě AirPods najdete také ve sluchátkách Beats. Čip H1 slouží například pro rychlé přepínání připojení sluchátek mezi různými zařízeními, apod. Kromě toho vám může Siri u vybraných sluchátek s čipem H1 oznamovat zprávy, což se hodí v mnoha situacích. Pojďme se společně v tomto článku podívat, jak lze tuto funkci aktivovat.

Jak nastavit, aby vám AirPody pomocí Siri oznamovaly zprávy

V případě, že chcete tuto funkci nastavit, tak je nutné, abyste vlastnili AirPods 2. generace a novější anebo vybraná sluchátka Beats s čipem H1. V opačném případě tuto funkci jednoduše nebudete schopni nastavit. Postupujte tedy následovně:

  • Na vašem iPhonu či iPadu, se kterým AirPods či Beats používáte, se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o něco níže, kde poté klepněte na možnost Oznámení.
  • V této sekci nastavení rozklikněte nahoře kolonku Oznamovat zprávy pomocí Siri.
  • Zde je poté nutné, abyste přepínač u možnost Oznamovat zprávy pomocí Siri přepnuli do aktivní polohy.
  • Níže poté rozklikněte aplikaci Zprávy, kde oznamování taktéž aktivuje a zvolte si, od kterých kontaktů se mají zprávy oznamovat.

Úplně dole si poté ještě můžete zvolit, zdali bude Siri odpovídat bez potvrzení. Funkce Oznamovat zprávy pomocí Siri po aktivaci funguje tak, že v případě připojení AirPods 2. generace a vybraných sluchátek Beats, vám Siri může přečíst zprávy na zamknutém iPhonu. Jakmile poté zprávu dočte, tak můžete jednoduše začít odpovídat – bohužel ale v angličtině.

Dnes nejčtenější

.