Zavřít reklamu

Pokud jste vyznavači tmavého režimu nebo chcete-li Dark Mode nejen na iPhonech či iPadech, ale také na Macích, máme pro vás skvělou zprávu. Právě tmavý režim totiž na jablečné počítače v nejnovějším updatu aplikace WhatsApp dorazil. Jak jej aktivovat?

Stejně jako v případě iOS verze je aktivace Dark Mode ve WhatsApp naprosto jednoduchá. Aplikace totiž zrcadlí nastavení motivu Macu, takže v případě, že jej máte do Dark Mode nastavený nativně, se bude v tmavém režimu spouštět i WhatsApp. Pokud pak využíváte automatické přebarvení motivu podle časového rozvrhu, bude na něj reagovat změnou barvy i WhatsApp, což je nanejvýš komfortní řešení. Na druhou stranu, stejně jako na telefonech není možné Dark Mode zaktivovat “na tvrdo”, tedy bez jakékoliv kooperace s motivem systému. Pokud byste si tedy chtěli nechat Mac ve světlých barvách a WhatsApp v tmavých, máte smůlu. Co se týče updatu, ten je uvolňován postupně po celém světě a dostupný bude klasicky přes Mac App Store. 

Kromě tmavého režimu se WhatsApp na Macích nově naučil i zobrazovat animované samolepky, pracovat s QR kódy či vylepšil rozhraní pro skupinové hovory. Novinek je tedy protentokrát relativně dost a všechny stojí za vyzkoušení. Využíváte na Macu tuto aplikaci? Dejte nám o tom vědět do komentářů. 

Dnes nejčtenější

.