Zavřít reklamu

Oznámení nových iPhonů se kvapem blíží, spekulace postupně sílí a úniky informací jsou takřka nezastavitelné. Ačkoliv je nutné brát mnohé z nich s určitou rezervou, vzhledem k tomu, jak se mnohé z nich opakují a jsou dokonce potvrzovány uznávanými leakery se alespoň některé již zdají být víceméně potvrzené. Mezi ně patří i zvýšení obnovovací frekvence displeje, která by měla povyrůst ze současných 60 Hz na 120 Hz. To nyní potvrdil i leaker Ice Universe.

Leaker Ice Univerze se sice k plánům Applu vyjadřuje málokdy, jelikož je jeho doménou hlavně Samsung, ale když má potvrzené informace i „z jiného soudku“, nebojí se s nimi jít ven. Navýšení obnovovací frekvence displeje iPhonů 12 navíc svým způsobem se Samsungem souvisí, jelikož to bude právě on, kdo Applu pro nové iPhony dodá z velké části displeje. Je však potřeba počítat s tím, že se novinky dočká jen řada Pro, která bude cílit na náročnější uživatelskou skupinu, čemuž bude odpovídat i její cena. Kromě zdrojů z dodavatelského řetězce má leaker své tvrzení opírat i o beta verzi iOS 14. Právě tam lze totiž v nastavení najít položku, která má umožňovat obnovovací frekvenci měnit – tedy zřejmě ze 60 Hz na 120 Hz, popřípadě frekvene mezi tím.

Nasazení vyšší obnovovací frekvence u iPhonů lze sice brát jako svým způsobem revoluční, v širším kontextu Apple produktů však až tolik dech nevyrazí. Pravdou totiž je, že 120 Hz obnovovací frekvenci využívá již od roku 2017 i iPad Pro, který jí přizpůsobuje obsahu, který právě zobrazuje. Ten však používá klasický LCD panel, z čehož lze vyvodit, že nasazení 120 Hz na OLED displej iPhonu 12 Pro by mohlo být uživatelsky ještě zajímavější.

Dnes nejčtenější

.