Zavřít reklamu

V dnešní době už iPhone a všeobecně telefony neslouží jen k telefonování. Momentálně se největší technologičtí giganti světa předhánějí v tom, kdo bude mít na své vlajkové lodi lepší fotoaparát. I Apple se vydal stejným směrem, avšak k čemu vám je skvělý fotoaparát, když aplikace určená k focení jednoduše nedosahuje takových kvalit, které potřebujete? Trvalo opravdu delší dobu, než Apple svou nativní aplikaci pro focení, tedy Fotoaparát, přepracoval. Dnes tu ale nejsme od toho, abychom se dívali na přepracovaný fotoaparát. V dnešním návodu se totiž podíváme na to, jakým způsobem můžete nastavit, aby po opuštění aplikace Fotoaparát nedošlo ke ztrátě nastavení, tedy aby se Fotoaparát automaticky nepřepnul do „výchozího stavu“.

Jak na iPhone nastavit, aby Fotoaparát po opuštění zachoval své nastavení

V rámci nastavení iPhonu či iPadu si můžete nastavit hned několik kategorií, které se mají či nemají po opuštění Fotoaparátu zachovat. Pokud si tyto kategorie určené k zachování chcete nastavit i vy, tak pokračujte následovně:

  • Na vašem iPhonu či iPadu otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na sekci s názvem Fotoaparát, jenž rozklikněte.
  • V této sekci nastavení je nutné, abyste klepnuli na kolonku Zachovat nastavení.
  • Jakmile tuto kolonku rozkliknete, tak se objeví několik kategorií, u kterých si zachování nastavení můžete nastavit. Nutno podotknout, že u každého zařízení jsou tyto možnost rozdílné. V případě iPhone XS se jedná o tyto možnosti:
    • Režim fotoaparátu – zachová se režim fotoaparátu (například Foto, Video, apod.).
    • Kreativní ovládání – zachová se naposledy použitý filtr, poměr stran, nasvícení, apod.
    • Úpravy expozice – zachová se nastavení expozice.
    • Live Photo – namísto toho, aby se Live Photos po opuštění automaticky aktivovaly, tak se jejich nastavení zachová.

Pokud chcete nějakou z těchto kategorií nastavit tak, aby při opuštění Fotoaparátu zachovala své nastavení, tak je nutné, abyste u ní přepnuli přepínač do aktivní polohy. Pokud si tedy například aktivujete zachování nastavení u možnosti Režim fotoaparátu, tak si můžete být jistí tím, že se po opuštění Fotoaparát nepřenastaví na režim Foto, ale zůstane na takovém režimu, ve kterém se nacházel před opuštěním.

Dnes nejčtenější

.