Zavřít reklamu

Již ráno jsme vám přinesli článek s návodem, který se zabýval tím, jakým způsobem mohou uživatelé beta verzí operačních systémů zaslat zprávu o chybě Applu pomocí iPhonu či iPadu. Jak už určitě tušíte, tak naprosto stejně lze nahlásit chybu i v rámci beta verze macOS, v současné době tedy v macOS 11 Big Sur. Je samozřejmě nutné podotknout, že v rámci macOS je možné odesílat zpětnou vazbu, která se týká všech operačních systémů, a nikoliv jen samotného macOS. V případě, že chcete zjistit, jakým způsobem můžete zpětnou vazbu v rámci macOS odeslat, tak pokračujte ve čtení tohoto článku.

Jak v macOS 11 Big Sur nahlásit chybu Applu

V případě, že chcete v rámci macOS 11 Big Sur nahlásit chybu jablečné společnosti, tak je postup jednoduchý. Vše, co k tomu potřebujete, je aplikace Feedback Assistant, jenž je součástí každé beta verze. Postup je poté následující:

  • Prvně na vašem macOS zařízení spusťte aplikaci Feedback Assistant – můžete tak učinit například skrze Spotlight.
  • Po spuštění aplikace je nutné se prvně přihlásit pod vaše Apple ID, samozřejmě pokud už jste se jednou nepřihlásili.
  • Jakmile se přihlásíte, tak můžete chybu nahlásit tak, že klepnete na ikonu komentáře s tužkou v horní části okna.
  • V dalším okně je nutné vybrat operační systém, ve kterém jste chybu objevili.
  • Nyní je nutné, abyste do formuláře sepsali veškeré náležitosti a informace, které se chyby týkají.
  • Součástí dalšího okna je poté možnost pro nahrání příloh – například obrázků či videí.
  • Poté už jen stačí zprávu o chybě odeslat.
  • V aplikaci Feedback Assistant poté můžete vaše nahlášení sledovat.

Hlášení chyb je v rámci všech beta verzí operačních systémů velmi důležité a svým způsobem se jedná o jakousi „povinnost“, kterou máte. Je nutné si uvědomit, že vývojářské beta verze jsou doopravdy určené především pro vývojáře. Není to tedy rozhodně něco, s čím byste se měli chlubit někde ve společnosti – ba naopak. Většina uživatelů beta verzí bohužel vývojáři vůbec není – v tomto případě by od těchto uživatelů bylo vhodné, kdyby během používání beta verzí případné chyby nahlásili pomocí výše uvedeného postupu.

Dnes nejčtenější

.