Zavřít reklamu

V dnešní době si můžete internetový účet zřídit už úplně všude. Ať už se chystáte provést nějakou objednávku, anebo chcete přispívat do nějakého fóra, tak si můžete (často už musíte) založit vlastní internetový účet. Při zakládání účtů platí, že byste měli vždy zvolit jiné heslo – v tom vám může pomoci prohlížeč Safari a Klíčenka. Pravdou ale je, že většina uživatelů Klíčenky nevyužívá a zadávají stále ta stejná hesla. Ve finále potom potenciálnímu útočníkovi stačí zjistit jen jedno vaše heslo, aby se dostal ke všem dalším účtům. Klíčenka vás na iPhonu a iPadu dokáže informovat o tom, zdali v některých případech používáte duplicitní hesla. Pokud chcete zjistit, jakým způsobem lze hesla zobrazit, a jak je můžete změnit, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak na iPhonu zjistit, zdali nepoužíváte duplicitní hesla

Pokud chcete na iPhonu či iPadu ověřit duplicitní hesla, tak je postup vcelku jednoduchý. Musíte se dostat do nastavení Klíčenky, čehož docílíte jednoduše takto:

  • Na vašem iOS či iPadOS zařízení přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o něco níže, dokud nenarazíte na sekci s názvem Hesla a účty, kterou rozklikněte.
  • Zde klepněte na první možnost s názvem Hesla webů a aplikací. Poté se nezapomeňte autorizovat pomocí Touch ID či Face ID.
  • Zobrazí se seznam všech záznamů v Klíčence. Pokud se u záznamu nachází malý vykřičník, tak to znamená, že používáte duplicitní heslo, tedy že jedno heslo používáte u 2 a více účtů. V tomto případě je nutné, abyste jej změnili.

Co se týče změny hesla, tak ta se provádí velmi jednoduše. Pro změnu hesla stačí, abyste si v klíčence rozklepnuli záznam s vykřičníkem (duplikátním heslem). Zde už se poté objeví možnost Změnit heslo na stránce společně s informací o tom, kolikrát jedno a to samé heslo používáte. Po kliknutí na zmíněné tlačítko se objevíte na stránkách internetového účtu, kde už si heslo můžete jednoduše změnit. Mějte na vědomí, že jedno heslo byste nikdy neměli používat na vícero účtech. Nebojte se tedy využívat hesel, které vám nabídne Safari samo.

Dnes nejčtenější

.