Zavřít reklamu

Apple je známý tím, že se snaží maximálně podporovat vývojáře a ideálně jim dá k dispozici co nejširší škálu nástrojů, které jim budou kdykoliv k ruce a umožní efektivní a plynulý vývoj. Ačkoliv jsme se žádných převratných vylepšení v posledních měsících nedočkali, WWDC vzalo za své a tvůrci mají konečně důvod k oslavě. Společnost totiž představila novou službu Apple Teams, ne nepodobnou stejnojmenné platformě od Microsoftu, kde mohou zaměstnanci komunikovat s nadřízenými, aktivně se podílet na projektech a sdílet své nápady. Platforma funguje skvěle, a tak se Apple rozhodl pro její markantní rozšíření v podobě Feedback Assistant, tedy nové funkce, jež umožní vývojářům nahlašovat chyby a řešit konkrétní problémy nejen mezi sebou, ale také přímo se společností.

teams for feedback assistant
Zdroj: Apple

Teams for Feedback Assistant má tak nabídnout nejen zázemí pro vývojáře, kde mohou spolupracovat, podílet se na projektech a vyměňovat tipy a triky, ale také nahlašovat nejrůznější chyby a zároveň vidět v reálném čase, zda ostatní členové týmů na daném problému již pracují. Portál se týká výhradně jablečného softwaru, včetně iOS, iPadOS, macOS a tvOS, což výrazně ulehčí tvůrcům práci a programátoři nebudou muset složitě kontaktovat své kolegy. Služba je určená zejména větším firmám a skupinám, kde je komunikace klíčová, avšak ne vždy je čas na poslední chvíli shánět podklady pro opravení bugu nebo závažné chyby. Zároveň se jedná o jakousi pomyslnou bránu k vývojářskému týmu Applu, kdy stačí vypíchnout konkrétní chybu, sepsat hlášení a odeslat ji náležitě pověřeným osobám. Jedná se ve své podstatě o technickou podporu pro vývojáře, kteří mohou aktivně reagovat na žádosti, vytvářet nové a v případě potřeby i zasílat soubory a přílohy.

Samozřejmě lze takto zadávat i úkoly týmu, čímž se výrazně zkrátí doba potřebná pro zahájení vývoje. I z tohoto důvodu se služba týká výhradně korporátního programu Apple Developer Enterprise, Apple Business Manager a Apple School Manager. Platforma určená pro spolupráci vývojářů nebude chybět jak na iOS 14, tak na nově oznámeném macOS 10.16 Big Sur, což potěší tvůrce na rozličných operačních systémech. Rozhodně se jedná o ulehčení práce a příjemnou novinku, díky níž bude služba Teams přepracována tak, aby vycházela vstříc vývojářům a neházela jim zbytečně klacky pod nohy. Uvidíme, zda se tento systém uchytí.

Dnes nejčtenější

.