Zavřít reklamu

Úvodní Keynote vývojářské konference WWDC 2020 je již pěkných pár hodin minulostí a nám tak nezbývá už nic jiného, než dopodrobna rozebírat novinky, které se na ní objevily, a utvářet si tak na ně vlastní názor. Moc rádi bychom však znali i názor váš a proto jsme si pro vás připravili malý anketní článek, ve kterém se můžete jednoduše ohledně včerejší WWDC vyjádřit.

iOS 14

Anketa

Budete v iOS 14 používat widgety?

Ano 60,29 %
Ne 15,79 %
Zatím nevím 23,92 %
Celkem hlasovalo: 209

Jako první včera představil Apple nový iOS 14, který přinese na iPhone relativně dost nových prvků. Těmi nejvýraznějšími jsou bezesporu widgety, které do značné míry promění celkový ráz domovských obrazovek jablečných telefonů. V tomto směru by se dalo dokonce bez větších okolků hovořit o zřejmě největší designové revoluci Home Screenu v historii iPhonů. Mezi další novinky patří mírná vylepšení pro Zprávy, ve kterých si je nově možné připnout oblíbené kontakty či vlákna zpráv, vylepšení skupinových konverzací, širší využitelnost Memoji a mnoho dalších více či méně výrazných novinek. Jak působí iOS 14 na nás si zatím necháme pro sebe. V anketě na boku tohoto odstavce však budeme rádi za odpovědi od vás.

iPadOS 14

Anketa

Líbí se vám nový iPadOS 14?

Ano 67,40 %
Ne 7,73 %
Nevím 24,86 %
Celkem hlasovalo: 181

Další na řadě byl včera iPadOS 14, který kromě spousty prvků přebraných od iPhonů z iOS 14 ukázal i relativně velké množství prvků evidentně inspirovaných počítačovým systémem macOS. Na mysli máme třeba novou správu fotek v aplikaci Fotky, lepší správu Kalendáři nebo třeba Spotlight, který je tomu z macOS podobný snad nejvíce ze všech nových prvků. Spousty nových možností nabízí i nové widgety, díky kterým by měla být ovladatelnost iPadů ještě lepší než kdy předtím. Milovníky psacího písma pak zajisté potěšila novinka ve formě rozpoznávání psacího písma prakticky v celém systému a jeho převodu do klasické tiskací podoby. Jak se vám iPadO 14 líbí?

tvOS 14

Anketa

Líbí se vám nový tvOS 14?

Ano 41,07 %
Ne 11,90 %
Nevím 47,02 %
Celkem hlasovalo: 168

Svou chvilku slávy si na pódiu Divadla Steva Jobse užil i nový operační systém pro Apple TV s označením tvOS 14. Ačkoliv u něj již řadu let platí, že toho moc nového nedostává a spíše si udržuje svou standardní kvalitu a funkčnost, včerejší oznámení jeho novinek přesto potěšilo. tvOS 14 se totiž naučil posílat zvuk hned do dvou párů AirPods současně či přehrávat v YouTube 4K video, což doposud nebylo možné. Asi největší novinkou je však aplikace Domácnost, která umožní spravovat vaši chytrou domácnost postavenou na platformě HomeKit přímo přes televizi, což bude nanejvýš pohodlné. Zkrátka a dobře, i zde se Apple slušně blýsknul. Jak se tvOS 14 líbí vám?

watchOS 7

Anketa

Líbí se vám nový watchOS 7?

Ano 67,24 %
Ne 10,34 %
Nevím 22,41 %
Celkem hlasovalo: 174

Přestože ani watchOS 7 nelze letos označit za jakkoliv revoluční, novinky, které na Apple Watch na podzim přinese, budou opravdu hezké. Tou nejvymodlenější je bezesporu nativní aplikace pro spánkovou analýzu, díky čemuž se tak již uživatelé nebudou muset spoléhat na řešení z dílny třetích stran. Skutečně zajímavou vychytávkou je pak automatická detekce mytí rukou, která spustí aplikaci pro odpočet usnadňující uživatelům dodržet dobu potřebnou pro dostatečnou hygienu. Za zmínku dále stojí podpora mnohem více ciferníků či možnost jejich konfigurace přes zaslaný odkaz, kdy jej stačí otevřít a v hodinkách se dle odkazu nakonfiguruje ciferník vytvořený někým jiným. Pohledné, nemyslíte?

macOS 11 Big Sur

Anketa

Líbí se vám nový macOS 11 Big Sur?

Ano 75,42 %
Ne 11,17 %
Nevím 13,41 %
Celkem hlasovalo: 179

Nový macOS 11 Big Sur lze bez jakékoliv nadsázky označit za jedno z největších představení včerejšího večera. V minlých letech byl totiž Apple na novinky poměrně skoupý a totéž se od něj očekávalo i letos. Uživatelé se však dočkali pravého opaku, jelikož jim byl představen systém s výrazně pozměněným designem a tedy i funkčností, jelikož jeho staré prvky nahradily prvky nové – z pohledu Applu lepší a z pohledu našeho minimálně modernější. Apple se totiž u designování nového macOS inspiroval designem iOS a iPadOS, které moderně působí již řadu let. Co na nový macOS 11 Big Sur říkáte?

ARM procesory

Anketa

Co říkáte na plán Applu přejít u Maců na vlastní procesory?

Perfektní, fandím mu. 86,11 %
Nevěřím mu, je to cesta do záhuby. 5,56 %
Nevím, co si o tom myslet. 8,33 %
Celkem hlasovalo: 180

Pomyslnou třešničkou na dortu s názvem WWDC 2020 bylo oznámení jednoho z největších kroků Applu posledních let – konkrétně přechodu z počítačových procesorů z dílny Intelu na vlastní řešení. Přestože o nich Apple hovořil relativně dlouhou dobu, ve výsledku jsme se o nich zas až tak moc informací nedozvěděli. Počítat u nich nicméně můžeme alespoň s tím, že budou oproti konkurenci výrazně úspornější a zřejmě i výkonnější. Jejich vydesignování Applem se navíc zcela určitě projeví na celkovém chodu Maců jako takových, jelikož jim budou ušity na míru. Jak nové procesory alespoň z toho, co máme nyní k dispozici, hodnotíte?

Dnes nejčtenější

.