Zavřít reklamu

Apple během včerejšího večera přece jen uvedl jednu hardwarovou novinku a nemám nyní na mysli Apple Developer Transition Kit, ale produkt, který si může okamžitě koupit každý z nás. S tichostí se totiž na Apple.cz a ostatních jazykových mutacích oficiálního online store společnosti Apple objevil nový 2 metry dlouhy Thunderbolt 3 Pro kabel. Jedná se o vůbec první kabel společnosti Apple s označením Pro. Doposud měl Apple v nabídce pouze klasické Thunderbolt kabely a to jak z vlastní produkce, tak i od společnosti Belkin.

„Nový dvoumetrový černě opletený kabel, který se při smotání nezamotá, podporuje přenosovou rychlost Thunderboltu 3 až 40 Gb/s, přenosovou rychlost USB 3.1 Gen 2 až 10 Gb/s, výstup videa přes DisplayPort (HBR3) a nabíjení příkonem až 100 W. K Macu s Thunderboltem 3 (USB-C) tímhle kabelem připojíš Thunderbolt 3 zařízení jako Pro Display XDR, doky a pevné disky“, píše o kabelu samotný Apple.

Pokud se vám zdá cena kabelu trošku mimo realitu, je důležité si uvědomit, že bude sloužit primárně na propojení monitoru za 140 tisíc korun s počítačem za až téměř milion korun (dle konfigurace). V tomto kontextu je tak cena za kabel vlastně celkem ok. Na druhou stranu nevidíme příliš rozdíl oproti kabelu od Belkinu, který dle popisku na stránkách Apple dokáže co se přenosových rychlostí týká totéž a stoji zhruba polovinu.

Dnes nejčtenější

.