Zavřít reklamu

Každý majitel Apple Watch jistě důvěrně zná – a používá – aplikaci Aktivita na svém iPhonu. Tato aplikace vypadá na první pohled jednoduše a mohlo by se zdát, že v ní toho příliš mnoho podnikat nedá. My vám ale v našem dnešním článku ukážeme hned několik tipů, díky kterým bude Aktivita na vašem iPhonu ještě užitečnější.

Spálené kalorie

Aplikace Aktivita vám ve výchozím nastavení ukazuje pouze aktivní kalorie. Toto číslo je vždy nižší než počet kalorií, které jste v daný den spálili celkem. Pokud se chcete dozvědět celkový počet všech spálených kalorií, klepněte v kalendářním zobrazení na kroužky u dne, u kterého potřebujete zobrazit příslušný údaj. Počet kalorií, které jste v ten den celkem spálili, se vám zobrazí drobným písmem pod červeným grafem, který udává splnění pohybového cíle. Pokud chcete vidět své cíle za týden, měsíc či rok, budete muset přejít do aplikace Zdraví. Zde klepněte na kartu Souhrn. V horní části uvidíte panel, na jehož levé straně se nachází miniatura kroužků. Klepněte na tuto miniaturu a poté už jen v horní části obrazovky přepněte na týden, měsíc či rok.

Přehled cvičení

Zelený kroužek vám v aplikaci Aktivita podává informaci o tom, kolik minut jste v daný den strávili cvičením. Může se jednat buďto o automatické cvičení, kdy vaše Apple Watch zaznamenaly chůzi, běh či jinou pohybovou aktivitu, nebo o cvičení, které jste zaznamenali ručně prostřednictvím příslušné aplikace. Pokud chcete zjistit , v které dny jste cvičení zadávali ručně, spusťte aplikaci Aktivita a přepněte na kalendářní zobrazení. Ručně zadané cvičení poznáte u jednotlivých dnů podle malé zelené tečky napravo od kroužku u daného dne.

Měsíční přehledy

V sekci Cvičení  můžete ve výchozím nastavení vidět dlouhý, chronologicky seřazený přehled všech cvičení, která jste kdy ručně zadávali. Pokud cvičení zadáváte často ručně, může být tato kategorie časem značně nepřehledná. V aplikaci Aktivita si ale můžete zobrazit také souhrny cvičení. Stačí v kartě Cvičení klepnout v levém horním rohu na rok a zobrazí se vám tabulka s přehledem, který u jednotlivých měsíců udává počet spálených kalorií a času, který jste strávili cvičením, a to jak celkově, tak i v průměru.

 

Měsíční přehled vzdálenosti a detaily HIIT cvičení

Kdykoliv běháte, chodíte nebo třeba jedete na kole, zaznamenávají vaše Apple Watch automaticky vzdálenost a tempo. Tyto údaje lze také nalézt v aplikaci Aktivita na vašem iPhonu, nejsou ale vidět ihned na první pohled. Pokud se chcete na tyto podrobnosti podívat, klepněte v aplikaci Aktivita na kartu Cvičení a v pravém horním rohu klepněte na Všechna cvičení. Vyberte cvičení, u kterého chcete zobrazit údaje, a klepněte na Hotovo. Poté stačí jen v levém horním rohu klepnout na rok.

 

Zotavení srdeční činnosti

Údaj o zotavení srdeční činnosti je poměrně užitečným ukazatelem toho, jak se zlepšuje vaše fyzická kondice. Jedná se o informaci o rychlosti, s jakou se vaše srdeční činnost vrátí po cvičení do normálu. Čím rychleji dojde k obnovení normálního srdečního rytmu, tím lepší by měla být vaše kondice. Údaj o návratu srdečního tepu k normálu se po cvičení zobrazí na displeji vašich Apple Watch, můžete se ale na něj podívat také v aplikaci Aktivita na vašem iPhonu. Stačí vybrat požadované cvičení a panel s údajem o srdečním tepu ve spodní části karty cvičení posunout doleva.

Dnes nejčtenější

.