Zavřít reklamu

Uznáváme, že s retro tituly se poslední dobou takřka roztrhl pytel a čím dál tím více nezávislých vývojářů se snaží fanoušky lákat nikoliv na nablýskanou a propracovanou grafiku, ale spíše na bitový vizuál evokující 90. léta. Přesto však bohužel většina studií právě v tomto bodě skončí a jedinou premisou jejich hry je hra na nostalgickou strunu, která ale k udržení pozornosti hráčů nestačí. Naštěstí existují stále vývojáři, kteří ví jak pamětníkům naservírovat nejen autentický zážitek tehdejší doby, ale i zcela nový a inovativní herní požitek.

Jedním z těchto studií je i Crescent Moon Games, které je na herní scéně považovaná za veterána a má na kontě hezkých pár povedených titulů. Nejnovějším přírůstkem pak má být Undaunted, zvláštní frenetická FPS hra, která si bere inspiraci z Doomu a Hexenu. Vžijeme se totiž do role vyděděnce a kacíře, který disponuje magickou silou a jakousi mocnou holí, jež dokáže z nepřátel udělat paseku. Budeme se tak prosekávat a probojovávat nesčetným množstvím procedurálně generovaných dungeonů, unikátních úrovní a dalších míst, kde na nás bude čekat pekelná výzva. Pochopitelně si za nastřádané peníze budeme moci pořizovat také herní a magické předměty, které nám boj ulehčí, nebo nám naopak nabídnou jiný a elegantnější způsob jak poslat nepřítele do jámy pekelné.

Jen se připravte, že Undaunted nebude žádnou procházkou růžovou zahradou. Protivníci na vás budou nabíhat po stovkách a budete muset rychle a hbitě reagovat, abyste se stačili všem živlům vyhnout. Přesto se však můžete těšit na pořádnou nálož akce, která slibuje poctu starým a frenetickým FPS hrám jako je Doom či Hexen. Právě ty totiž spoléhaly na návykovou a netradiční hratelnost, která hráče u obrazovek udržela pěkně dlouhou dobu a neustále je nutila chodit si pro přídavek. Tak či onak, pokud vás podobný typ her láká a nedáte na něj dopustit, doporučujeme sledovat dění kolem vývoje. Hříčky z dílny Crescent Moon Games bychom se měli dočkat již během několika následujících týdnů či měsíců.

Dnes nejčtenější

.