Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na vlastních počítačových procesorech není již pěkných pár měsíců žádné tajemství. Kalifornský gigant sice tento projekt oficiálně nepotvrdil, z jeho kroků je však více než jasné, že práce na procesorech probíhají. Ty jsou navíc dle všeho již tak daleko, že si může Apple dovolit již brzy vypustit první Mac s vlastním procesorem. Jednat by se mělo konkrétně o oživený 12” MacBook, jehož premiéra by mohla proběhnout teoreticky už příští pondělí. 

Blížící se příchod 12” MacBooku s procesorem designovaným Applem potvrdil o víkendu i přesný leaker Fudge na svém Twitteru. Dle něj by měl být procesor vycházet z čipsetu určeného pro letošní iPhony, díky čemuž zřejmě ponese i označení A14X. Co se týče jeho odhalení, první pohled bychom si mohli užít už příští týden na WWDC s tím, že launch by mohl s ohledem na iPhony 12 s procesory A14 proběhnout až na podzim letošního roku. 

Co se týče výkonnosti procesoru, ta by měla být na velmi dobré úrovni a to i přes nízkou energetickou náročnost. Jeho nasazení by navíc mohlo čistě teoreticky stroji zajistit i 5G konektivitu, pokud by jej tedy Apple přizpůsobil i systémem antén a potřebným modemem. Ne vše je však u novinky zalité sluncem. Podle leakera se totiž kalifornský gigant snaží u 12” MacBooku zachovat za každou cenu jeho kompaktní rozměry, kvůli čemuž mu nevnukne Magic Keyboard, ale zanechá v něm motýlkovou klávesnici, která je mnohými jablíčkáři označována za jeden z největších přešlapů Applu v novodobé historii. Nezbývá tedy než doufat, že se mu její neduhy podaří vymýtit co možná nejvíc. 

Dnes nejčtenější

.