Zavřít reklamu

Jablečná společnost pod pokličkou pomalu kutí další iPhone a krok po kroku se připravuje na jeho plné odhalení a nakonec i vydání. Sice dlouhou dobu po internetu kolovaly spekulace hovořící o případném odložení vstupu na trh, ale ty se naštěstí prokazují jako nepravdivé. Větší problém aktuálně Apple řeší se svými dodavateli, kteří se sice jakž takž vyhrabali z potíží, jež způsobila koronavirová krize, ale už začínají čelit dalším. Řeč je konkrétně o čínském výrobci BOE, jehož displeje pro iPhone 12 neprošly testem kvality a nebyly dodány Applu včas.

Ačkoliv se Applu ve výrobě nového iPhonu podařilo eliminovat snad všechny případné chyby a navrátit celý proces zpět do starých kolejí, tedy před počátek koronavirové pandemie, lidský faktor přece jen zcela potlačit nelze. Čínský výrobce a zároveň dodavatel displejů BOE totiž údajně podle nejnovějšího hlášení zklamal na plné čáře a bohužel nestihl dodat obrazovky pro nový jablečný telefon včas. Podle společnosti se jedná o problém spojený s testem kvality, kterým displeje zkrátka neprošly, a tudíž nemohly být rozeslány klientům, jenž si zboží u výrobce objednali. Jen je s podivem, že Apple OLED obrazovky z dílny BOE testuje již od srpna loňského roku a zatím podle všeho žádný problém nezaznamenal. Nejedná se však o výjimku či náhlé pochybení, na opoždění dodávek si stěžují i další společnosti kromě Applu, kteří si na své displeje budou muset počkat.

Zda nečekaná novinka ohrozí i výrobu a vydání iPhonu 12 je zatím otázkou, stejně tak to, zda byl Apple na případnou eventualitu připravený. Konec konců, jablečná společnost se snaží oprostit od Samsungu v tomto ohledu již dlouhou dobu a sázela více méně výhradně na jednoho koně, kterým bylo právě BOE. A není se čemu divit, podle statistik se jedná o největšího výrobce displejů z tekutých krystalů na světě. Naštěstí se Apple nemusí příliš bát, jelikož 80% obrazovek má tak či onak dodat právě jihokorejský Samsung, tudíž společnosti vypadlo „pouhých“ 20% kusů. I tak se ale jedná o nečekanou ránu a nezbývá než doufat, že se technologickému gigantovi podaří tuto potíž nějak vyřešit. V plánu je totiž vydání rovnou 4 iPhonů 12 s OLED displejem, konkrétně dva 6.1-palcový modely, jeden 5.4-palcový a nakonec dosud největší přírůstek do portfolia o 6.7 palcích.

Dnes nejčtenější

.