Zavřít reklamu

V rámci operačního systému iOS (a samozřejmě iPadOS) je už po dobu několika verzí k dispozici možnost pro automatické vyplňování hesel. Tato nativní „aplikace“ pro automatické vyplňování hesel je k dispozici napříč všemi zařízeními, která máte vedená pod stejným Apple ID. Ne každému uživateli však musí nativní možnost pro vyplňování hesel vyhovovat. V rámci App Storu jsou k dispozici i různé aplikace třetích stran, které mají uživatelé často radši. Mezi některé tyto aplikace patří například 1Password či třeba LastPass. V případě, že tyto aplikace používáte, anebo se je chystáte používat, tak je nutné provést v systému určité změny, aby vám aplikace správně fungovaly a automaticky hesla vyplňovaly. Pojďme se společně podívat, jak na to.

Jak na iPhonu změnit výchozí aplikaci pro automatické vyplňování hesel

V případě, že chcete na iPhonu či iPadu změnit výchozí aplikaci pro automatické vyplňování hesel, tak je nutné postupovat následovně:

  • Prvně je samozřejmě nutné, abyste si z App Storu stáhli nějakou aplikaci určenou pro vyplňování hesel.
  • Po stažení se na vašem iPhonu či iPadu přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Zde poté sjeďte níže a rozklikněte kolonku s názvem Hesla a účty.
  • Poté, co tuto sekci rozkliknete, tak klepněte na možnost Vyplňování hesel.
  • Zde už si stačí v kategorii Povolit vyplňování z vybrat tu aplikaci, kterou chcete pro vyplňování hesel použít.
  • Aplikací můžete vybrat více než jednu – například pokud máte některá hesla v nativní aplikaci a jiná v alternativní.

V případě, že nějakou alternativní aplikaci pro automatické vyplňování hesel nainstalovanou nemáte, tak se do výše zmíněné sekce nastavení vůbec nedostanete. Možnost Vyplňování hesel nebude vůbec možné rozkliknout a zobrazí se u ní pouze přepínač, pomocí kterého lze automatické vyplňování hesel aktivovat či deaktivovat.

Dnes nejčtenější

.