Zavřít reklamu

Od představení nové generace iPhonů nás dělí v tuto chvíli ještě minimálně tři měsíce, pravděpodobně pak ještě více. I přesto si však jsou jejich designem a rozměry někteří výrobci příslušenství natolik jistí, že se pozvolna pouští do výroby krytů pro ně. Díky tomu si tak můžeme udělat perfektní obrázek o tom, jak výrazně se budou tři rozměrové varianty plánované pro letošní rok lišit. 

Přestože dorazí iPhony 12 hned ve čtyřech modelových řadách – konkrétně 12, 12 Max, 12 Pro a 12 Pro Max -, na výběr bude “jen” ze tří úhlopříček. Apple totiž tentokrát vsadí na 5,4”, dvakrát 6,1” a 6,7” modely, což je na jeho poměry pořádně nezvyklý krok. První kryty reflektující rozměry chystaných iPhonů získal do redakce ruský magazínu wylsa, díky kterému si je můžeme nyní prohlédnout i my. Fotky krytů můžete vidět v galerii vedle tohoto odstavce. 

Jak můžete sami vidět, rozměrový rozdíl mezi největším a nejmenším modelem je naprosto obří a ani mezi středním a větším modelem není nezanedbatelný. Z fotek je rovněž patrné, že modul fotoaparátu u největšího modelu je výrazně větší než u nejmenšího, z čehož vyplývá, že 5,4” dostane skutečně jen duální fotoaparát bez dalších přídavných prvků typu LiDAR, které by velikost modulu zvětšily. Kryt střední velikosti je pak pravděpodobně rovněž určen pro řadu Pro s větším kamerovým modulem. 

Fotky rovněž potvrzují změnu designu hran telefonů, které se z nynějšího zaoblení promění v klasické hrany známé z iPhonů 4 a 5, potažmo z iPadů Pro 3. a 4. generace. Dá se předpokládat, že “hranatého” designu se Apple přidrží ještě nejméně další dva roky, jelikož právě takto dlouhý je zpravidla jeho upgradovací designový cyklus. 

Dnes nejčtenější

.