Zavřít reklamu

Pokud využíváte celou řadu služeb z dílny Applu, máme pro vás skvělou zprávu. Zdá se totiž, že spekulace o balíčcích služeb za zvýhodněnou cenu se již brzy změní v realitu. Apple jim začíná pozvolna přizpůsobovat jeho operační systémy, z čehož lze usuzovat, že se jejich odhalení kvapem blíží. 

Spekulace o balíčcích služeb sdružující předplatné služby Applu, které se skrze ně budou předplácet “hromadně” za výhodnější cenu se objevují již minimálně třičtvrtě roku. Jejich realizace je pro Apple problematická hlavně kvůli tomu, že je pro ně nutné vyjednat s veškerými jeho partnery participujícími na službách nové finanční podmínky, které pro ně budou o něco méně výhodnější než ty, které jsou nastaveny u služeb předplácených “napřímo”. Největší problémy měly dle dostupných informací dělat vydavatelé novin a časopisů v News+, kteří mají již nyní ze služby velmi málo peněz a je tak jasné, že jakékoliv další snižování pro ně nepřipadá v úvahu. Jak se však zdá, Applu se nakonec přeci jen podařilo se všemi nalézt společnou řeč. Vyplývá to alespoň z kódu bety iOS 13.5.5, ve kterém vývojáři našli celou řadu odkazů na nabídky balíčků a předplatná balíčků. 

Jak budou balíčky poskládány sice kód bety neodhaluje, dá se však očekávat, že se Apple rozhodne do “balíčkové nabídky” zařadit celou řadu nejrůznějších kombinací i počtů služeb v jednom balíčku. Zároveň je jasné, že čím více služeb bude balíček zahrnovat, tím větší slevu bude u jeho předplatného Apple nabízet. Nicméně i při “balíčkovém” předplacení dvou služeb současně místo jednotlivě bude muset být nastavena slušná finanční úspora, která uživatele k tomuto kroku přiměje. 

Ačkoliv se v tuto chvíli nedá s naprostou jistotou říci, kdy přesně bychom se mohli balíčků dočkat, vzhledem k blížícímu se WWDC se zdá poměrně pravděpodobné, že Apple plánuje jejich odhalení právě na ně s tím, že po něm je začne pomalu spouštět. Druhý poměrně pravděpodobný termín spuštění je pak podzim a vydání iOS 14, u kterého by mohly být balíčky vnímány jako jedna z největších novinek (byť budou zcela určitě kompatibilní i se staršími iOS). Nechme se tedy překvapit, jak se nakonec Apple rozhodne.

Dnes nejčtenější

.