Zavřít reklamu

Pokud jste v minulosti chtěli na iPhonu či iPadu provést otočení videa, tak dost možná víte, že se nejednalo o úplně jednoduchý postup. Zatímco fotografii jste mohli jednoduše otočit přímo ve Fotkách, tak v případě videa jste museli buď stáhnout nějakou aplikaci třetí strany, která otočení zvládne, anebo jste video museli přenést na Mac, kde jste otočení provedli. S příchodem iOS 13 se tohle naštěstí změnilo – Apple totiž kompletně přepracoval možnosti úprav v rámci aplikace Fotky. Mimo jiné už je konečně možné v této aplikaci otočit i orientaci videí. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak pokračujte ve čtení.

Jak na iPhone rychle otočit video

Pokud chcete na vašem iPhonu či iPadu provést rychlé otočení videa (a další možnosti úprav), tak postupujte pomocí tohoto postupu:

  • Na vašem iOS či iPadOS zařízení otevřete aplikaci Fotky.
  • Zde si najděte a rozklikněte video, které chcete otočit.
  • Po rozkliknutí klepněte vpravo nahoře na tlačítko Upravit.
  • V pravé dolní části klepněte na ikonu ořezu/otočení.
  • Nyní stačí, abyste v levé horní části klepnuli na ikonu čtverečku se šipkou (otočení).
  • Na tuto ikonu klepejte do te doby, dokud nedojde k otočení, které požadujete.
  • Jakmile budete spokojeni, klepněte na Hotovo vpravo dole.

Kromě toho, že můžete v režimu úprav video či fotku otočit, tak je zde k dispozici nespočet dalších možností. K dispozici je například nástroj pro překlopení videa, pro jeho ořez (volný či v určitém poměru), či úprava perspektivy. Pokud se ve spodním menu přesunete do příslušných sekcí, můžete na fotky či videa aplikovat filtr, popřípadě doladit určité aspekty (jas, kontrast, prokreslení, atd.). Na konec jen opět podotýkám, že je nutné, abyste měli váš iPhone či iPad aktualizovaný na iOS 13 a novější, respektive iPadOS 13 a novější.

Dnes nejčtenější

.