Zavřít reklamu

Hvězda Apple Watch i nadále strmě stoupá. Vyplývá to alespoň z prodejních dat, která zveřejnila analytická společnost IDC, jenž patří mezi nejpřesnější ve svém oboru. Apple měl podle ní prodat v prvních třech měsících letoška neuvěřitelných 21,2 milionů kusů Apple Watch. 

Hlad po Apple Watch nekončí, ba naopak. Jejich prodeje v prvních třech měsících letoška totiž překonaly i ty nejdivočejší očekávání, jelikož meziročně povyskočily o neuvěřitelných 13,3 milionů kusů nebo chcete-li 59,9 %. Díky tomu si tak Apple zajistil na konci prvního čtvrtletí letoška suverénní državu 29,3% podílu na trhu s chytrými hodinkami, což je vzhledem k tomu, kolik silných firem se do tohoto segmentu pouští skoro až neuvěřitelné. 

Velkým hnacím motorem prodejů byl možná trochu paradoxně koronavirus, který začal na svět dopadat ve větší formě právě od začátku letošního roku. Hodinky byly totiž dle analytiků mnohými vyhledávány pro usnadnění jejich práce na Home Office a to jak z hlediska zvýšení produktivity, tak i relaxace. Pokud je tato předpověď správná, podobných výsledků bychom se měli dočkat i ve druhém čtvrtletí letoška, kdy koronavirus dopadl na svět plnou silou. Jasněji budeme mít v tomto směru však nejdřív za měsíc, kdy se začnou zcela určitě první analytické zprávy pojednávající o úspěších Applu ve druhém čtvrtletí letoška objevovat. 

Vyloženě zle si v prodejích nevedli ani konkurenti Applu. Například Xiaomi, které drží dlouhodobě druhý největší podíl na trhu se smartwatch, dokázalo prodat na 10,1 milionů kusů. Dobré výsledky však zaznamenal i Samsung, Huawei či Fitbit. Díky tomu tak prodeje nositelné elektroniky povyskočily na 72,6 milionů kusů, což je meziroční nárůst o 29,7 %. Je tedy zcela jasné, že se jedná o novodobý fenomén. 

Dnes nejčtenější

.