Zavřít reklamu

Již po několikáté jsem si na internetu, respektive na internetových fórech zaměřených na společnost Apple, všiml dotazu ohledně ztmavování tapety na iPhonu či iPadu. Podle uživatelů má v určitých situacích docházet k tomu, že se tapeta na domovské obrazovce anebo na uzamčené obrazovce jednoduše ztmaví. Mnoho uživatelů si myslí, že se jedná o chybu operačního systému. Nutno ale podotknout, že je v tomto případě opak pravdou. Jedná se o funkci iOS, která lze naštěstí jednoduše vypnout. Pokud se chcete dozvědět, jak na to, tak pokračujte ve čtení.

Co dělat, když se tapeta na iPhone ztmavuje

V rámci aktualizace iOS 13 jsme se po vzoru macOS 10.14 Mojave konečně v iPhonech a iPadech dočkali tmavého režimu, chcete-li Dark Mode. Kromě toho, že tmavý režim dokáže proměnit celý systém do tmavých barev, tak dochází také k automatickému ztmavení tapety, a to v závislosti na intenzitě okolního světla. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak se nejedná o chybu, nýbrž o chtěnou funkci, která má jednak šetřit baterii, a jednak více korespondovat s tmavým režimem. Pokud chcete automatická ztmavení tapety při aktivním tmavém režimu deaktivovat, tak postupujte následovně:

  • Na vašem iPhonu či iPadu na domovské obrazovce klepněte na nativní aplikaci Nastavení.
  • V menu sjeďte o něco níže, dokud nenarazíte na kolonku Tapeta, kterou rozklikněte
  • Zde deaktivujte funkci Tmavý vzhled ztmaví tapetu

Pokud se vám tedy v minulosti na iPhonu či iPadu ztmavovala tapeta, tak nyní již víte, proč tomu tak bylo, a také víte, jakým způsobem můžete tuto funkci deaktivovat. V sekci Tapeta si kromě této funkce můžete samozřejmě vybrat a změnit tapetu, která se objeví na domovské či uzamknuté obrazovce. V iOS 13 jsme se dočkali přepracování prostředí pro nastavení nové tapety – nově je o dost jednodušší a modernější.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.