Zavřít reklamu

Devadesátá léta minulého století dala vzniknout řadě skvělých filmů všech možných žánrů. V nabídce streamovací služby HBO GO naleznete spoustu titulů z této doby. My vám v následujících dnech přineseme přehled těch nejlépe hodnocených. Těšit se můžete celkem na tři články, z nichž dva se budou zabývat hranou tvorbou a jeden bude věnovaný animovaným filmům

Vřískot

Zatímco někteří nemohou pochopit, jak se někomu může líbit Cravenův Vřískot, jiní na něj nedají dopustit a považují za kultovní záležitost. Vřískot zábavně a s nadsázkou vzdává hold všem klasickým vyvražďovačkám. Jeho děj nás přenese do malého městečka jménem Woodsboro, kde v okruhu mladičké Sidney Prescottové začínají záhadně umírat lidé.

Na Hromnice o den více

Phil Connors (Bill Murray) pracuje v televizi jako moderátor počasí. Jednoho dne se vydává na cestu do pensylvánského městečka Punxsutnawney, kde má natočit reportáž o pravidelných oslavách Hromnic. Cestu i plány mu ale zkříží nečekaná sněhová kalamita, po které se Connors ocitá v záhadné časové smyčce. Hromnice se tak pro něj opakují neustále dokola.

Hook

Film Hook diváky přenese do kouzelného času dětství a světa Petera Pana. Ten už je dávno dospělý, má vlastní rodinu, a na svá dávná dobrodružství již zdánlivě zapomněl. Přichází ale chvíle, kdy se dospělý Peter bude muset vrátit do Země Nezemě. V hlavní roli uvidíte Robina Williamse, v dalších rolích excelují Julia Roberts, Bob Hosknis, Maggie Smith nebo třeba Dustin Hoffman.

Pulp Fiction

Snímek Pulp Fiction patří do zlatého fondu devadesátkové kinematografie. V Historkách z podsvětí se vzájemně proplétají bizarní příběhy, ve kterých účinkují svérázné postavy. Poznejte nájemné Vrahy Julese a Vincenta, mafiánského bosse Marsella, jeho ženu Miu a řadu dalších. Po skončení filmu si nezapomeňte pustit jeho skvělý soundtrack.

Forrest Gump

Kdo by neznal neuvěřitelný a dojemný příběh Forresta Gumpa – tak trochu jednoduššího chlapíka s čistou duší a ryzím srdcem, který se vždy shodou okolností nachomýtnul k významným událostem dějin? Kromě Toma Hankse ve filmu účinkují Robin Wright, Sally Field, Gary Sinise, Mykelti Williamson a další.

Fargo

Na zasněžené silnici v Severní Dakotě je jednoho dne nalezen zavražděný policista spolu se dvěma dalšími osobami. Těhotná policistka Marge Gunderson se pouští do vyšetřování, odhaluje ale spletité pozadí případu, ve kterém hraje roli touha po majetku a chladnokrevný plán. Fargo je skvělým počinem bratrů Coenových s pohlcující a jedinečnou atmosférou.

Malé ženy

Román Malé ženy Louisy May Alcottové se dočkal několika filmových i seriálových zpracování. Jedním z těch filmových je stejnojmenný snímek z roku 1994, ve kterém hrají například Winona Ryder, Susan Sarandon, Trini Alvarado, Claire Danes nebo Kirsten Dunst. Pokud máte rádi klasiku, nenechte si na HBO GO ujít příběh rodiny Marchových, který je jedinečným svědectvím o životě v devatenáctém století v Nové Anglii.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.