Zavřít reklamu

Se strategiemi se na jablečném systému poslední dobou roztrhl pytel a každé herní studio si snaží urvat kus z hráčské komunity pro sebe. Přesto se jen hrstka z nových her dá považovat za kvalitní, o čemž svědčí všudypřítomné mikrotransakce a především vzhledem k žánrovému standardu poměrně krátká herní doba. Naštěstí se ale stále najdou vývojáři, kteří jsou schopní zajistit adekvátní zážitek. Jedni z nich jsou i tvůrci ze studia Evil Villian Games, kteří již dlouhou dobu poctivě pracují na strategické hře Raven’s Path, jež konečně zamířila na iOS.

Pokud milujete strategie, ale hraní tohoto žánru na mobilních zařízeních považujete za peklo na Zemi, pak s vámi soucítíme. Ovládání bývá v mnoha případech neintuitivní, grafická stránka pofidérní a aby toho nebylo málo, většinou je hra naládovaná mikrotransakcemi. To ale kupodivu není případ hry Raven’s Path, za níž stojí veteráni ze studia Evil Villian Games, kteří si na této hříčce dali pořádně záležet. Ač totiž retro grafika a izometrický pohled mohou svádět k pomyšlení, že se jedná o obyčejnou a vcelku jednoduchou hru, opak je pravdou. Tento počin vám pořádně zatopí a strategie bude alfou a omegou celé hratelnosti. Bude totiž záležet nejen na rozmístění vašich jednotek a družiny, ale také na správném načasování, jelikož se vše bude odehrávat v reálném čase.

Žádný epický a dramatický příběh však nečekejte, jediným vaším úkolem bude pomocí vašich kumpánů zastavit hordy nepřátel valící se skrz úzké chodby dungeonů a hradů. Abyste to udělali, budete muset myslet o krok napřed a zajistit si taktickou výhodu, jež vám v průběhu hry pořádně ulehčí práci. Stejně tak bude záležet na tom, jaké povolání si vyberete a zda si na pomoc zavoláte i nějakého toho léčitele. Tak či onak, pokud se cítíte na nějakou tu výzvu a nebojíte se mírné frustrace zkombinované s nostalgickou vlnou, doporučujeme zamířit na App Store a dát hře šanci. Prvních pár úrovní je zdarma a poté vás titul přijde na 129 korun.

Dnes nejčtenější

.