Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že se většina lidí v momentální koronavirové době snaží co nejméně osobně scházet, tak se staly velmi populárními různé služby a aplikace, které vás dokáží s lidmi spojit alespoň virtuálně. Pro videohovory můžete využít hned několik různých aplikací, kdy mezi jablečnými uživateli patří mezi nejoblíbenější samozřejmě FaceTime. Občas se ale může stát, že FaceTime nefunguje úplně podle představ. Pojďme se společně v tomto článku podívat na pár tipů co dělat, když FaceTime nefunguje tak, jak má.

Klasický restart zařízení

Ještě před tím, než se pustíte do jakýchkoliv velkých úkonů pro zprovoznění FaceTimu, tak nezapomeňte na klasický restart zařízení, který problémy často vyřeší. Na iPhonech X a novějších s Face ID stačí podržet boční tlačítko společně s jedním tlačítkem hlasitosti, čímž se na obrazovce objeví posuvníky. Pro vypnutí stačí přejet prstem po posuvníku vypněte přejetím. V případě starších iPhonů, tzn. 8 a starších s Touch ID, stačí podržet boční tlačítko, a poté opět přejet po posuvníku vypněte přejetím. Po vypnutí iPhone klasicky zapněte podržením zapínacího tlačítka.

Kompletní vypnutí služeb FaceTime

Pokud vám FaceTime vůbec nefunguje, tak je dosti pravděpodobné, že chyba není u vás. Chyba může být klidně na straně Applu, který může mít služby FaceTime úplně vypnuté. Pokud se chcete o této skutečnosti přesvědčit, tak se stačí přesunout na oficiální stránky Applu, na kterých najdete stav všech jablečných služeb, společně s FaceTime. Pokud je u kolonky FaceTime jiná barva tečky, než zelená, tak FaceTime nemusí fungovat podle představ. V opačném případě se přesuňte na další tipy.

apple system status facetime
Zdroj: Apple.com

Aktualizace iOS

I v dnešní době se uživatelé iPhonů a dalších zařízení bojí aktualizací. Uživatelé mají hned několik důvodů, proč neaktualizují – někteří se bojí zvýšené spotřeby baterie, jiní mají zase strach ze sledování. Pravdou však je, že v aktualizacích se často nachází různé bezpečnostní záplaty, společně s jinými opravami. Pokud vám tedy nefunguje FaceTime, tak to klidně může být tím, že na vašem iPhonu běží stará verze iOS, popřípadě iPadOS na iPadu. Aktualizaci provedete v Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru.

Aktualizace FaceTime

Kromě toho, že byste při nefunkčním FaceTimu měli vyzkoušet aktualizovat váš iPhone či iPad na nejnovější verzi iOS či iPadOS, tak nezapomeňte také na aktualizaci samotné aplikace FaceTime. V určitých případech se může ve všech aplikacích objevit nějaká chyba, která se může projevit právě tak, že aplikace úplně znefunkční. I mistr tesař, tedy Apple, se občas utne, každopádně se ale vždy snaží svou chybu co nejdříve napravit novými aktualizacemi. V případě nefunkčního FaceTimu tedy přejděte do App Storu a podívejte se, zdali není k dispozici aktualizace této aplikace.

facetime appstore
Zdroj: AppStore

Správné datum

Aby mohl FaceTime fungovat tak, jak já, tak je nutné, abyste měli na vašem zařízení nastavené správné datum. Pokud máte z nějakého důvodu nastavené datum ručně, anebo pokud čas neodpovídá opravdovému času, tak FaceTime jednoduše nemusí fungovat. Pokud si chcete nastavení času a data ověřit a popřípadě přizpůsobit tak, aby se nastavovalo automaticky, tak stačí přejít do Nastavení -> Obecné -> Datum a čas. Zde už stačí čas a datum upravit, každopádně byste měli používat automatické nastavení.

Deaktivace a aktivace FaceTime

Pokud vše výše uvedené selže, tak ještě můžete na vašem zařízení kompletně deaktivovat, a poté znova aktivovat celý FaceTime. Toho docílíte tak, že na iPhonu či iPadu přejdete do nativní aplikace Nastavení, kde poté sjeďte níže k sekci s názvem FaceTime, kterou rozklikněte. Po rozkliknutí stačí, abyste přepínačem funkci FaceTime deaktivovali. Po deaktivaci několik desítek sekund počkejte a nakonec jej opět aktivujte. V tomto případě už by vám měl FaceTime opět bez problémů naskočit a fungovat tak, jak by měl.

Dnes nejčtenější

.