Zavřít reklamu

Je vcelku běžnou praxí, že tvůrci aplikací průběžně přizpůsobují svůj software novinkám v jednotlivých operačních systémech. Je tomu tak i v případě Microsoftu, který již v říjnu loňského roku zavedl u svých aplikací kancelářského balíčku Office podporu tmavého režimu. V loňském roce ale Microsoft také přislíbil podporu zobrazení SplitView u svých aplikací balíčku Office pro iPad – na tuto funkci si ale uživatelé museli počkat až do tohoto týdne. V současnosti lze v režimu Split View pracovat v aplikacích Word a PowerPoint.

Operační systém iPadOS přinesl loni řadu skvělých novinek – jednou z nich je možnost práce ve dvou oknech téže aplikace naráz. Tuto funkci předvedl Apple na loňské konferenci WWDC právě na příkladu práce ve dvou dokumentech Word na iPadu najednou. Než si ale tato funkce skutečně našla cestu k majitelům iPadů, trvalo to poměrně dlouho. Pokud se podíváte na aplikace Word a PowerPoint na App Store na iPadu, můžete si všimnout, že k poslední aktualizaci došlo počátkem tohoto týdne. Přestože zmínka o podpoře zobrazení v režimu Split View v poznámkách k aktualizaci chybí, Word pro iPad skutečně tuto funkci konečně podporuje. Stejná novinka se objevila také u aplikace PowerPoint pro iPad, v Excelu pro iPadOS zatím podpora práce ve SplitView chybí a není jisté, zda se jí tato aplikace dočká.

Pro aktivaci funkce SplitView otočte svůj iPad na šířku. Přetáhněte ikonku aplikace Word do Docku ve spodní části displeje vašeho iPadu a aplikaci spusťte obvyklým způsobem. Poté povytažením prstem směrem nahoru opět aktivujte Dock, podržte ikonku Wordu a přetáhněte ji z Docku směrem k jedné ze stran displeje iPadu. Word se vám otevře ve dvou panelech vedle sebe, a vy tak můžete pracovat na dvou samostatných dokumentech zároveň.

Dnes nejčtenější

.