Zavřít reklamu

Apple nemá od soudních tahanic pokoj ani během pandemie koronaviru. Žaloba podaná minulý týden u kalifornského soudu obviňuje Apple, že zatajoval vadu displeje u MacBooků Pro, která souvisí s poškozením flexibilního kabelu při dlouhodobějším používání.

macbook-pro-flexgate-800x449
Zdroj: MacRumors

V žalobním podání se konkrétně mluví o 13 a 15 palcových MacBoocích Pro z let 2016 a 2017. Ty trpěly problémem s nerovnoměrným podsvícením, které vešlo ve známost jako efekt fázového světla. Potíž konkrétně pramenila v kabelu, který se časem kvůli otevírání a zavírání displeje mohl poškodit, což mělo za následek problémy s nerovnoměrným podsvícením v dolní části obrazovky. Časem mohlo vlivem této vady podsvícení obrazovky zcela selhat. Jakmile se něco takového MacBooku Pro stane a není již v záruce, oprava se může vyšplhat dle textu žaloby až na 850 dolarů, tedy bez pár stovek 22 tisíc korun. Žalobci jsou na Apple pořádně naštvaní. „Představte si, že jdete do obchodu a utratíte 2500 dolarů za nový laptop, který se vám chvíli po vypršení záruční doby pokazí tímto způsobem. Otřesnější na tom je skutečnost, že zákazník za opravu displeje utratí poté mezi 600 a 850 dolary,“ stojí v žalobě.

Apple už dříve na problém reagoval. U MacBooků Pro 2018 prodloužil kabel o dva milimetry a v květnu 2019 spustil program na bezplatnou opravu 13″ MacBooků Pro 2016. Žalobci usilují o náhradu veškerých nákladů, které uživatelé vynaložili na opravdu této chyby, a požadují, aby se program oprav rozšířil i na ostatní MacBooky Pro. Měli jste s touto vadou u svého MacBooku Pro problém?

Dnes nejčtenější

.