Zavřít reklamu

Boj Applu proti koronaviru nepolevuje, ba právě naopak. Společnost totiž dnes odpoledne skrze tiskovou zprávu oznámila, že daruje 10 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 250 milionů korun, americkému výrobci souprav pro odběr vzorků na koronavirus. Ten je hlavním dodavatelem tohoto materiálu v USA, které je jednou z nejvíce zasažených zemí. 

Finanční injekce má pomoci výrobci odběrových sad se zrychlením výroby a dodávek materiálu do amerických nemocnic a později i s rozšířením jeho výrobních kapacit. Ty by měly z nynějších tisíců denně vyrůst na zhruba milion souprav týdně, což by mělo USA konečně zajistit adekvátní množství tohoto vybavení. Díky tomu by se tak měly zvýšit i denní počty testů, což je jedním z klíčů k ovládnutí pandemie. 

“Uděláme vše, co je v našich silách, abychom pomohli zdravotnickým pracovníkům, pacientům a komunitám v globálním boji proti COVID-19, nechal se v tiskové zprávě slyšet provozní ředitel Applu, JEff Williams a dodal: “COPAN (společnost, která od Applu dostala finanční dar-  pozn. red.) je jedním z nejinovativnějších výrobců souprav na odběr vzorku pro testování COVID-19 a jsme nadšeni, že právě my s ním můžeme pomoci v rozšiřování se kvůli snaze zvládnout tuto kritickou situaci pro USA.” Podobně nadšený byl ze spolupráce i šéf COPANu, který dodal, že jsou za partnerství velmi vděční a jeho peníze mu zajisté zvýší výrobní kapacity důležitých nástrojů pro zdravotníky v celé zemi. 

Kromě finančních injekcí a tvorbě softwarových nástrojů pro boj s koronavirem se snaží Apple světu pomáhat i výrobou a distribucí obličejových štítů a respirátorů. Těch měl dle svých slov již dodat miliony a to po celém světě, přičemž v následujících měsících bude v tomto duchu pokračovat. I přesto doufejme, že to již příliš dlouho nebude nutné. Pandemie koronaviru totiž obrátila život naruby naprosté většině z nás. 

Dnes nejčtenější

.