Zavřít reklamu

Intel ani během krize nezahálí a pilně pracuje na další generaci procesorů, kterou po dlouhém čekání konečně oficiálně oznámil. Opět se jedná o pořádně výkonné čipsety, které výrazně převyšují své předchůdce a nabízí kromě astronomické cenovky i dosud nevídanou kapacitu. V pořádá již desátá generace s názvem Comet Lake obsahuje dalších 32 procesorů, jenž nahradí ty stávající a nutno podotknout, že spousta z nich by byla plně kompatibilní i s iMacem. Otázkou tedy zůstává snad jen to, zda Apple využije velkorysé nabídky a zahrne je do další generace jablečných počítačů.

Pokud jste dlouho vyhlíželi nové přírůstky do portfolia Intelu, máme pro vás dobrou zprávu. Po dlouhém mlčení se totiž výrobce vytasil s rovnou 32 nástupci stávající generace, z nichž model Core i9-10900K s 10 jádry a taktem 3.7GHz označuje jako nejsilnější herní procesor světa. Díky speciální taktovací funkci Thermal Velocity Boost je navíc možné využít dodatečného výkonu a vyhnat takt až na 5.3GHz. Kromě toho procesor disponuje stejným čipem jako jeho předchůdce, který se nakonec dostal i některých iMaců, tudíž se dá totéž očekávat i u modelu Core i9-10900K. Nadějně však v tomto ohledu vypadá i zbytek představených čipů, jelikož jablečné počítače využívají kombinaci 8. a 9. generace, tedy Coffee Lake, která s 10. generací sdílí tutéž architekturu.

Standardní 21.5-palcový iMac by se tak brzy mohl potenciálně dočkat náhrady v podobě nového Core i3-10100, o něco lepšího Core i5-10500 nebo high-endového modelu Core i7-10700. V případě silnějších 27-palcových počítačů by v úvahu připadaly procesory Core i5-10500, Core i5-10600 a Core i5-10600K, popřípadě nejsilnější a nejvýkonnější volba v podobě Core i9. Přesto je však Apple v tomto ohledu skoupý na slovo a nezbývá než doufat, že tomu tak opravdu bude a iMacy se dočkají dlouho žádané obměny. Tak či onak, zatím se jedná pouze o spekulace a na výsledek si ještě pár měsíců nejspíše počkáme. Už jen z toho důvodu, že procesory nové generace zamíří do obchodů až za pár dní a nějakou dobu potrvá, než dojde k veřejným testům výkonu.

Dnes nejčtenější

.