Zavřít reklamu

Pokud se uživatelů zeptáte na jejich celkovou spokojenost s mobilní aplikací Facebook – ať už ve verzi pro iOS, nebo pro Android – reakce jsou spíše smíšené. Společnost Facebook se nicméně snaží svou aplikaci co nejvíce zatraktivnit, proto začíná s postupným šířením zcela nové funkce. Vývojářka Jane Manchun Wong před několika týdny přišla na to, že Facebook testuje možnosti změny barevného pozadí ve své aplikaci. Funkce v té době ještě nevypadala příliš dobře – její prvotní verze vypadala tak, že profilovou fotografii rámoval barevný kruh, který tuto sekci odděloval od pozadí.

Facebook ale podle všeho usilovně pracoval na vylepšení této funkce. Pro pozadí je nyní namísto barvy z profilového obrázku použita nejbližší možná varianta s přednastaveného výběru, takže výsledek vypadá mnohem lépe. Barvy pro pozadí jsou nyní vybírány na základě úvodní fotografie – rozdíl mezi současnou a předchozí variantou si můžete prohlédnout ve fotogalerii tohoto článku. Podle reakcí uživatelů na Twitteru si Facebook nicméně příliš nepolepšil ani druhou variantou.

Funkce změny barvy pozadí je zatím stále ještě v experimentální fázi, minimálně pro majitele zařízení s operačním systémem Android by ale mohla být k dispozici již v průběhu několika následujících týdnů. Dá se předpokládat, že společnost Facebook tuto funkci před úplným zveřejněním ještě vylepší – přibýt by mohly například přechody a další drobnosti. Možnost změny pozadí byla zatím zaznamenána pouze v aplikaci Facebook pro zařízení s Androidem, dříve nebo později se jí ale zaručeně dočkají také jablíčkáři.

Dnes nejčtenější

.