Zavřít reklamu

Před pár lety jsme se v rámci operačního systému iOS (a samozřejmě také macOS) dočkali přidání zajímavé funkce do aplikace FaceTime. Pokud s někým vedete videohovor, tak si můžete pořídit fotografii Live Photo, stejně tak, jako druhá strana. Fotografie, která se uloží, poté bude mít podobu klasické Live Photo – zachytí se tedy moment po stisknutí spouště, společně se zvukem. Ne ve všech situacích je tato funkce úplně vhodná. Někteří uživatelé dost možná nechtějí, aby si je druhá strana mohla fotit, a to i přesto, že se po vyfocení objeví notifikace o této skutečnosti. Jak lze tedy pořizování Live Photos při videohovoru FaceTime deaktivovat?

Jak na iPhone zablokovat pořizování Live Photos při videohovoru FaceTime

Pokud chcete na vašem iPhonu (či iPadu) zablokovat pořizování Live Photos, tak je postup velmi jednoduchý. Stačí na vybraném zařízení přejít do nativní aplikace Nastavení, kde poté v menu sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na kolonku FaceTime. Tuto kolonku poté rozklikněte a jakmile tak učiníte, tak opět sjeďte níže, respektive úplně dolů. Zde už poté naleznete funkci s názvem FaceTime Live Photos, u které stačí přepínač pro deaktivaci funkce přepnout do neaktivní polohy. Aby pořizování Live Photos při videohovoru FaceTime fungovalo, tak je nutné, aby tuto funkci měly aktivované obě strany. Pokud ji tedy deaktivujete, nebudete mít možnost ani vy a ani druhá strana Live Photos pořizovat.

Pořizování Live Photos při videohovoru FaceTime lze samozřejmě deaktivovat i na Macu. Pokud tak chcete učinit, tak si vyhledejte a spusťte aplikaci FaceTime. Poté se přepněte do jejího aktivního okna a v levé části horní lišty klepněte na tučnou záložku FaceTime. Z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby… V novém okně se poté v horním menu přesuňte do sekce Nastavení, kde níže stačí odškrtnout políčko u možnosti Povolit pořizování záznamů Live Photo během videohovorů.

Dnes nejčtenější

.