Zavřít reklamu

Příchod nové generace 13” MacBooků Pro je na spadnutí. Vyplývá to alespoň z tvrzení relativně velkého množství leakerů a analytiků, ale také z úniků výkonnostních testů, které Apple již na stroji provádí, aby jej finálně otestoval a v případě nutnosti u něj doladil softwarové chyby. Další výkonnostní test se objevil před pár hodinami a o stroji poodhalil pár zajímavých technických detailů. 

Zatímco nynější 13” MacBooky lze nakonfigurovat maximálně s 16 GB RAM paměti, technické specifikace z testu výkonnosti ukazují, že novinka pojme i 32 GB RAM. Zdvojnásobení se dočká také maximální úložiště. které povyroste z 2 TB na velmi slušné 4 TB. I přesto bude nicméně dvakrát nižší než maximum 16” MacBooku Pro či Macu Pro. Co se pak týče procesoru, MacBook byl opět testován s 28W procesorem Intel Core i7-1068NG7 s taktem 2,3 GHz a Turbo Boostem 4,1 GHz. Jedná se o stejný procesor, se kterým se Mac objevil v testech již před pár měsíci, přičemž se dá očekávat, že tato verze bude zároveň tou nejvýkonnější, jelikož je dle všeho testována s nejlepšími komponenty, které lze do stroje osadit. 

Přestože další detaily výkonnostní test neodhalil, očekávat se dá nasazení Magic Keyboard, kterou se v současnosti chlubí 16” MacBooky Pro i MacBooky Air, dále pak podpora WiFi 6, vylepšení reproduktorů a zúžení rámečků kolem displeje, díky čemuž by se mohl stát ze 13” modelu 14”. Kdy přesně Apple novinku odhalí není v tuto chvíli zcela jasné. Spekuluje se totiž jak nad květnem, tak nad červnem a WWDC. Dá se však očekávat, že se v brzké době zpřesnění termínu představení dočkáme. Jedná se totiž přeci jen o velmi očekávaný stroj, který pozornosti leakerů neunikle. 

Dnes nejčtenější

.