Zavřít reklamu

Vlivem současné pandemie trpí také milovníci sportů. Kupříkladu fotbalové soutěže byly před dlouhými týdny přerušeny, fanoušci jsou tedy odkázáni především na konzole a PC, kde dominuje FIFA a PES. Pokud ale máte raději hraní na mobilu, nebo si chcete zahrát někde venku, je to možné i na iPhonech. Toto je 10 nejlepších fotbalových her na iOS.

Stickman Soccer 2018

Pokud nelpíte na realistické grafice, pohybech, fyzice a podobně, možná oceníte tento arkádový počin. Hráči jsou si podobní, ovšem mají odlišné vlastnosti a je jen na vás, jak kvalitní tým vybudujete. Ovládání je opravdu jednoduché a osvojení si základních herních mechanik zabere několik vteřin.

Soccer cup 2020

Jak jistě každý správný fanoušek fotbalu ví, EURO letos nebude. Zahrajte si tedy vlastní mezinárodní pohár (je samozřejmě i více možností) ve hře Soccer Cup 2020. Grafika i pohyby hráčů jsou poměrně reálné. Hře ale bývá vytýkána prapodivná fyzika míče a značné množství reklam.

Score! Hero

Hra, která vám zpočátku bude připadat velmi triviální, časem vás ale bude přivádět k šílenství. Zde se nesetkáte s klasickými herními mechaniky fotbalu. Pohyb míče ovládáte prstem. Jakmile se k vašemu hráči dostane míč, hra se pozastaví a vy musíte co nejlépe přihrát či zakončit střelu. Povedená hra, která vás zabaví na dlouhé hodiny.

FIFA Soccer

Jakmile se řekne fotbal na konzolích/počítači/smartphonu, vybaví se téměř ihned každému FIFA. Tato hra má své zastoupení i na smartphonech. FIFA je zde ovšem trošku jiná a soustřeďuje se především na otevírání balíčků s lepšími hráči. Hru si tedy pořádně užijete buď po nějakém čase, nebo po náležité investici. Samozřejmostí jsou zde licence a parádní grafika.

Extreme Football

V této hře opustíme fotbalové trávníky a vyrazíme na klasický beton, což dá leckomu vzpomenout na FIFA Street. Zde ovládáte pouze jednoho hráče, ostatní jsou ovládání AI čí vámi pozvanými kamarády. Grafika není špatná, ovšem tempo hry je poněkud pomalejší.

Football Strike

Další poměrně atypická fotbalová hra. Zde je vašim úkolem kopat přímé kopy. Ač se to na první pohled může zdát jednoduché a po čase nudné, není tomu tak. Budete postaveni před různé výzvy, které zkrátka budete chtít pokořit. Hra navíc nabízí značné množství způsobů, jak standardku zahrát.

Soccer Star 2020 Top Leagues

Tento herní titul je jakousi obdobou výše zmíněné hry Score! Hero, jde tedy o ovládání nahrávky či střely prstem. Ovšem setkáváte se zde často s textovým komentářem, což nemusí být každému zapálenému nadšenci fotbalu po chuti.

Champions of The Fields

Podle některých jde o nejlepší alternativu k FIFĚ a PES.  Uvidíte zde známá jména hráčů, ovšem k dokonalému fotbalu kus chybí. Jedná se ale o povedený titul, který vás zabaví na dlouhé hodiny, a to kdekoliv. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

eFootball PES 2020

Ano, i Pro Evolution Soccer má své zastoupení na smartphonech. Toto je podle valné většiny hráčů nejlepší fotbal na mobilní telefony. Vše díky realistickým pohybům, krásné grafice vystavěné na Unreal Enginu a vyobrazení stadionů. Pokud hledáte kvalitní fotbal na iPhone, tady je.

Dream League Soccer 2020

Pokud ale mohu do výběru mluvit já, podle mě je nejlepším fotbalem na mobily právě DLS 2020. Vybudujete si tým a snažíte se dostat do nejvyšší soutěže. Verze 2020 prošla značným redesignem, můžete se tedy těšit na lepší grafiku a nové pohyby hráčů. Hratelnost je za mě zde naprosto skvělá. Sérii jsem po roky věrný a za léta mám nahrané tisíce zápasů. Za mě je DLS vždy volbou číslo jedna.

Dnes nejčtenější

.