Zavřít reklamu

O nejnovější a vůbec první klávesnici s trackpadem pro iPad Pro ze stáje Applu, Magic Keyboard, jsme v posledních týdnech psali poměrně hojně. Uživatelé i recenzenti si totiž příslušenství nanejvýš chválí, a to zejména pro elegantní design a neméně povedené funkce, které z tabletu dělají takřka plnohodnotný počítač. Objevování zajímavostí na klávesnici nicméně stále nebere konce.

Pokud pokukujete po nejnovější klávesnici Magic Keyboard, která vám jistě zpříjemní používání iPadu a zajistí vám možnost ovládání touchpadem, máme pro vás jednu zajímavou novinku. Příslušenství totiž disponuje podsvícením, zabudovaným konektorem USB-C, elegantním designem i další zajímavou funkcí související s probouzením displeje. Tablet totiž reaguje kromě poklepání na displej či klávesnici také na naklonění displeje směrem k uživateli. Klávesnice Magic Keyboard se ve své podstatě podobá klasickému Smart Coveru, které po odklopení probouzí displej iPadu. Zatímco však u Coveru proběhne probuzení instantně, v případě Magic Keyboard se tak stane až ve chvíli, kdy je iPad nakloněn displejem k uživateli tak, že se na něm dá pracovat. Jinými slovy, pokud otevřete Magic Keyboard s iPadem umístěným v ní tak, že bude iPad stále displejem v poloze, která neumožňuje práci na něm, jeho displej se automaticky nerozsvítí. Díky tomu by tak mělo být zařízení schopné například velmi slušně šetřit svou energii, kterou displej spotřebovává ve velkém. Na to, jak funkce vypadá se můžete podívat ve tweetu na boku tohoto odstavce.

Automatické probouzení displeje jen v jeho určitém sklonu lze bezesporu označit za jednu z nejzajímavějších vychytávek, kterou se Magic Keyboard chlubí. Možná i díky ní jsou mnozí jablíčkáři přesvědčeni, že i přes svou cenu zažije skvělé prodeje a Applu pomůže v jeho dosavadním plánu a to sice vytvoření tabletu jakožto plnohodnotné alternativy k MacBookům.

Dnes nejčtenější

.