Zavřít reklamu

Nedávno představený iPhone SE 2. generace lze do jisté míry označit za velmi konzervativní telefon. Jeho design se totiž téměř na chlup shoduje s iPhony 7 a 8, od kterých se liší prakticky jen umístěním loga na středu zad a nikoliv v jejich horní polovině. Ani od iPhonů 6 a 6s však nemá novinka absolutně daleko, jelikož s nimi sdílí jak zaoblené boky, tak rozměry, Home Button, rámečky kolem displeje či vystouplý fotoaparát. Možná i z těchto důvodů není příliš velkým překvapením, že se žádná revoluce neodehrála ani uvnitř telefonu. 

Přestože dorazila novinka na pulty obchodů teprve dnes, první rozebrání a porovnání se staršími kousky má již za sebou. Postaral se o něj čínský youtuber, který ve svém videu porovnal víceméně kompletní “vnitřnosti” iPhonů SE 2. generace a 8. Na jeho video se můžete podívat pod tímto odstavcem, avšak pokud chcete ušetřit svůj čas, rovnou vám řekneme, že v něm nic převratného neuvidíte. Telefony jsou si totiž podobné jako vejce vejci. 

Jak jste mohli ve videu výše sami vidět, SE 2. generace a 8 se liší jen v “drobnostech” jako například datový modem, WiFi čip, konektor baterie, kamerový modul a samozřejmě pak čipset Jinak byste však mezi telefony hledali rozdíly marně a i výše zmíněné byste při prvním pohledu velmi pravděpodobně bez problému přehlédli. I s ohledem na tyto skutečnosti tak zřejmě nikoho příliš nepřekvapí, že záměna naprosté většiny komponentů se na funkčnosti telefonů neprojeví. Pokud vás pak zajímá detailní pohled na útroby novinky, ten přinese do pár dnů iFixIt a díky němu i my. 

Dnes nejčtenější

.