Zavřít reklamu

Je pátek 24. dubna přesně 8:00, což znamená pro české a slovenské jablíčkáře jediné – start prodejů iPhonu SE 2. generace. Pokud jste si jej tedy u některého z prodejců v uplynulých sedmi dnech předobjednali, s trochou štěstí by se vám měl dnes dostat do rukou. Telefon se samozřejmě dnes možné získat i bez předobjednávky, avšak vzhledem k tomu, jak velký zájem tuzemští obchodníci zaznamenali, budete v takovém případě potřebovat štěstí mnohem více.

O příchodu druhé generace iPhonu SE se spekulovalo dlouhé roky. Až letos v půlce dubna se však veškeré dohady naplnily a telefon se světu představil. Po designové stránce vychází z iPhonů 8, se kterými má společnou například i baterii či podporu bezdrátového nabíjení. Jeho fotoaparát se nicméně nyní specifikacemi shoduje se širokoúhlým objektivem iPhonu 11 a to stejné platí i o procesoru. Srdcem “es éčka” je totiž čipset A13 Bionic, který tepe ve všech loni představených iPhonech. Od těch se novinka výkonnostně liší “jen” nižší RAM pamětí, která u ní dosahuje 3 GB namísto 4 GB v případě iPhonů 11 a 11 Pro. 

Telefon je prodáván v celkem třech barevných variantách – konkrétně černé, bílé a červené v edici (PRODUCT)RED. Co se týče kapacit, na výběr máte z 64GB, 128GB a 256GB variant. Nejnižší varianta začíná na 12 990 korunách, střední na 14 490 korunách a nejvyšší na 17 590 korunách. Jedná se tedy o suverénně nejlevnější iPhone v nabídce Applu a dá se předpokládat, že toto prvenství si ještě nějakou dobu udrží. iPhony připravované na podzim se totiž budou velmi pravděpodobně prodávat zhruba za ceny iPhonů 11 a 11 Pro. 

  • iPhone SE 2. generace můžete zakoupit například zde nebo zde

Dnes nejčtenější

.