Zavřít reklamu

Na konci minulého týdne jsme vás informovali o tom, že se Apple podle zdrojů leakera Jona Prossera chystá na iPhony a iPady přinést svou programovací sadu XCode, díky čemuž by mohli vývojáři používat k vývoji aplikací i tato zařízení. Tento fakt nyní Prosser znovu potvrdil a doplnil další dvě klasické “macovské” aplikace, které se z jablečných počítačů podívají i na jiné zařízení. 

Zdroje Prossera pocházející přímo z Applu měly leakerovi potvrdit, že kromě XCode dorazí na iPady i Final Cut Pro X a Logic Pro – tedy profesionální střihačské softwary pro střih videa či hudby. V tuto chvíli se však bohužel nedá přesně říci, na jaké iPady konkrétně dorazí a ani to, zda se softwary dočkají na tabletech výraznějších omezení funkcí, které jsou závislé na výkonu zařízení. Nicméně určité “osekání” se dá očekávat, jelikož ani jedna z aplikací se rozhodně neřadí mezi méně náročné. 

Prosser neprozradil, kdy přesně bychom se měli představení iPadOS verzí výše zmíněných aplikací dočkat. Odhalení XCode se nicméně obecně očekává už na letošní WWDC, která je pro podobný krok jako stvořená. Zbylé dva softwary pak můžou podle leakera dorazit až v příštím roce, nicméně ani zde nelze samozřejmě vyloučit dřívější představení – tedy samozřejmě pokud nebudou aplikace vázány přímo na hardware některého z chystaných iPadů. Ať už je pravda jakákoliv, dozvědět bychom se jí mohli díky únikům informací co nevidět. 

Dnes nejčtenější

.