Zavřít reklamu

Je to již pár dní, co jsme informovali o zahájení prodeje dlouho očekávané klávesnice Magic Keyboard, díky níž svůj iPad Pro můžete takřka proměnit v „lehčí“ notebook. Uvozovky používáme záměrně, jelikož právě tento aspekt si od nového příslušenství celá řada uživatelů slibovala. Bohužel však zákazníci brzy po dodání prvních kusů zjistili, že je realita poněkud odlišná a samotný tablet s přidělanou klávesnicí nakonec váží více než takový MacBook Air, což je samo o sobě překvapující.

Klávesnice Magic Keyboard, kterou je možné efektivně využít v kombinaci s iPadem Pro, konečně spatřila světlo světa a ihned se stala zrodem další kontroverze. Ač se totiž může pochlubit elegantním designem, možností natočení a polohování či příjemnou ergonomií, přece jen má jednu podstatnou vadu na kráse. A tím je její váha, která činí neuvěřitelných 710 gramů, což je více než samotný 12,9″ iPad Pro, jenž váží zhruba 641 gramů. V celkovém součtu tak gramáž nové klávesnice a tabletu, jež činí 1351 gramů, výrazně předčí i 13-palcový MacBook Air. Ten se pohybuje na úrovni 1290 gramů. Kombinace iPadu a Magic Keyboard navíc dokonce pomalu dotahuje i prémiový a pořádně výkonný model MacBook Pro, což je poměrně alarmující. Na druhou stranu, uživatelé se mohou těšit na podsvícení, ergonomický stojan a multifunkční dotykovou plochu, která výrazně zjednoduší celý proces multitaskingu.

Srovnávat jablka s hruškami, tedy iPad a MacBook, je pochopitelně nesmysl a vždy záleží na konkrétním jedinci, jak chce s daným zařízením nakládat a zda se mu investice vyplatí. V tomto případě ale cenově vychází lépe MacBook Air, jenž pořídíte za 29 990 korun, zatímco Magic Keyboard a iPad Pro seženete nejlevněji za 31 880 korun. Nemluvě o tom, že je laptop lépe uzpůsoben k práci a nabízí celou řadu lepších a efektivnějších nástrojů. Rozhodně se však jedná o zajímavé porovnání a kdoví, možná se tak i přes svou váhu nová klávesnice z dílny Applu stane nepostradatelnou součástí výbavy, bez níž si využívání iPadu za chvíli nedovedeme ani představit.

Dnes nejčtenější

.