Zavřít reklamu

Venku se konečně (byť zatím pouze střídavě) začíná oteplovat, a s jarním počasím nastává také příležitost pro výlety na kolech po okolí. V dnešním článku vám přineseme hned několik tipů na aplikace, které pro své výlety na kolech určitě využijete – bez ohledu na to, zda jste začínající nebo sváteční jezdec, nebo ostřílený cyklista.

Strava

Platforma Strava je velmi oblíbená nejenom u cyklistů, ale u sportovců různého zaměření. Strava vám umožní monitorovat a následně analyzovat důležitá data a parametry, jako je rychlost, vzdálenost, trasa, převýšení, spálené kalorie a řada dalších. Součástí aplikace jsou nejrůznější mapy a trasy, nedílnou součástí aplikace je také její komunitní část, díky které můžete své výkony porovnávat s ostatními a zúčastnit se také nejrůznějších výzev. O svou trasu včetně fotografií se můžete podělit se svými přáteli, Strava vás dokáže také motivovat k ještě lepším výkonům.

Endomondo

Endomondo je další z „rodiny“ oblíbených aplikací, které slouží ke sledování a měření sportovního výkonu. Aplikace umožňuje měření, sledování a analýzu vaší pohybové aktivity včetně jízdy na kole, a spolehlivě zmapuje vaši trasu, změří vzdálenost, rychlost, spálené kalorie a řadu dalších důležitých parametrů. V aplikaci si můžete nastavit také zvukové připomínky nebo upozornění na překonání osobního rekordu. U aplikace Endomondo nechybí – podobně jako u výše zmíněné Stravy – také její sociální stránka, díky které se můžete propojit se sportovci ze všech koutů světa, sdílet s nimi své výsledky a účastnit se výzev.

Cyclers

Jak název napovídá, je aplikace Cyclers určena výhradně cyklistům. Najdete v ní aktuální a spolehlivou navigaci a trasy pro kolo s možnostmi kombinace přepravy městskou hromadnou dopravou i upozorněním na možná riziková místa na trase. V aplikaci můžete také aktivovat hlasovou turn-by-turn navigaci, provádět záznamy svých tras a hodnotit již absolvované trasy. Za váš výkon vás Cyclers odmění různými odznaky a dalšími cenami.

Na kole i pěšky

V aplikaci s názvem Na kole i pěšky najdete opravdu bohatou nabídku stezek různých délek a obtížností nejenom pro horská kola, ale také pro pěší, inline brusle, běžky nebo třeba pro vodáky. Na každé stezce jsou detailně vyznačené různé body zájmu včetně kontaktů a popisu vybraných míst. U žádné z tras nechybí detaily s potřebnými důležitými údaji.

Relive

Aplikaci Relive si zajisté zamilují zejména ti, kteří si libují v záznamu a zpětném prohlížení své projeté cyklistické (ale třeba také běžecké nebo pěší) trasy. Aplikace Relive vám pomůže proměnit obyčejný záznam vašeho cyklovýletu v jedinečný 3D video příběh, který můžete poté sdílet se svými přáteli, kolegy či rodinou. V Relive můžete zkombinovat záznam trasy s vlastními videi nebo fotografiemi, přidat do příběhu aktivity a vytvořit tak jedinečný záznam o své jízdě.

Dnes nejčtenější

.