Zavřít reklamu

Stále se šířící koronavirus nás na několik dlouhých týdnů uvěznil uvnitř našich domovů a donutil vlády zemí po celém světě přistoupit k drastickým opatřením, díky nimž se snížil pohyb obyvatel a šíření se dostalo více či méně pod kontrolu. Tyto kroky ale omezily fungování celé řady společností, které spoléhají na mezilidský kontakt a především reálný svět, bez něhož se jen tak neobejdou. Výjimkou není ani televizní korporace CBS, která se musela uchýlit k natáčení seriálu pomocí technologie FaceTime.

První vlna koronavirové pandemie nás zaskočila nepřipravené a nejen obyvatelé, ale i jednotlivé společnosti přemýšlí, jak se během této krize zařídit. Jako efektivní odpovědí se ukázalo hromadné nasazení technologií. Práce z domu, online výuka, komunikace výhradně přes internet a dovážení jídla se tak staly novou normou, která pravděpodobně přetrvá ještě dlouho po skončení nákazy. Přetransformovat svůj byznys musela i komerční televizní síť CBS, jež přišla o možnost natáčet další díly oblíbené série All Rise. Naštěstí se ale podařilo potíže vyřešit pomocí jablečného FaceTime, konferenční aplikace Zoom a softwaru pro semináře od Cisco jménem WebEx. Jak tedy již tušíte, stalo se nemyslitelné a i natáčecí společnosti se uchýlí k tvorbě obsahu online.

Samozřejmě se kvalita nejspíše nevyrovná věrnému hraní na place, ale i tak půjde o zajímavý experiment. Pozadí scén se pak vytvoří pomocí vizuálních efektů a zbytek se doladí počítačovou grafikou. O to více překvapující je skutečnost, že se k této zajímavé iniciativě hlásí tak gigantická korporace, kterou to pravděpodobně bude stát nemalé peníze. Na druhou stranu však alespoň bude styl natáčení odpovídat zasazení seriálu, které se odehrává v Los Angeles během pandemie a sleduje osud několika postav, čelících zvýšené kriminalitě. Rozhodně tedy půjde o pozoruhodnou epizodu, jejíž atmosféra bude dotvořena pustými a liduprázdnými ulicemi města a siluetami mrakodrapů. Kdoví, možná tento počin nastartuje zcela novou éru v dějinách kinematografie.

Dnes nejčtenější

.