Zavřít reklamu

Personální změny probíhají v Applu již nějakou dobu, a ač je největší krize za námi a jablečná společnost již nehraje se skupinou zaměstnanců na vyšších pozicích škatulata, stále přichází zprávy ze všech stran o tom, kde bývalí pracovníci tohoto technologického giganta skončili. Zatímco spousta z nich se rozhodla vydat se vlastní cestou a založit si svůj vlastní podnik, řada skončila u konkurenčních společností, které je přijaly s otevřenou náručí. Výjimkou není ani Rubén Caballero, jehož rekrutoval Microsoft.

Apple přišel v loňském roce o celou řadu významných zaměstnanců, kteří si u technologického giganta odkroutili hezkých pár let a v nejednom případě se podíleli na zrodu ambiciózních projektů. Bývalý viceprezident inženýrství, Rubén Caballero, je zářným příkladem, že ani odchod od tak prestižní společnosti jako je Apple nemusí znamenat konec kariéry, ba právě naopak. Rubén totiž odešel od jablečné společnosti již na počátku roku 2019 a od té doby se podílel jako technický poradce také na tajemném projektu Humane, založeném bývalými zaměstnanci Applu. A není divu, Rubén má celou řadu praktických zkušeností a ve svém oboru se zkrátka vyzná. U jablečné společnosti například dostal na starost implementaci 5G a více než 14 let dohlížel na adaptaci nových technologií. Ani tak však nelení a nyní oznámil, že oficiálně přestupuje k Microsoftu, kde si vezme na paškál hardware rozšířené a virtuální reality spolu s umělou inteligencí.

Samozřejmě nebude degradován ani na úrovni pozice, status viceprezidenta totiž Rubénovi stále přísluší, jen s tím rozdílem, že místo 5G se zaměří zejména na HoloLens a celou řadu dalších rozvíjecích se odvětví. Rozhodně se však jedná o poměrně silnou ránu pro Apple, který se snaží být v otázce VR, AR a umělé inteligenci dostatečně konkurenceschopný. Například iPhone 12 Pro má disponovat LiDAR skenerem a iOS 14 se má dočkat nové aplikace pro augmentovanou realitu. I tak ale jablečná společnost ztrácí jednoho zaměstnance za druhým a po vlně odchodů minulý rok hledá talenty, kde se jen dá. Uvidíme, s čím nakonec Rubén přijde a co se vyklube z projektu Humane.

Dnes nejčtenější

.