Zavřít reklamu

Fanoušci po tom volali již dlouhá léta, vývojáři se pomalu připravovali na tvorbu portu a investoři si mnuli ruce. Rozkazy shora však ne a ne přijít a příznivci herní série Company of Heroes až doposud zažívali rádiové ticho, které prolomilo až konečné smilování představitelů Feral Interactive. Hra již před nějakou dobou vyšla na iPad, což sloužilo jako jakási předzvěst toho, že mobilní verze pravděpodobně nebude daleko, ale i tak si fanoušci nedělali přílišné naděje. Naštěstí se ale herní scéně může ulevit, Company of Heroes totiž zamíří na iOS a Android již ke konci roku.

Pokud jste také nedočkavě vyhlíželi nanejvýš povedenou strategii ze 2. světové války, Company of Heroes, a už jsme pomalu nad touto sérií lámali hůl, doporučovali bychom ještě počkat. Vývojáři totiž vyslyšeli prosby a po dlouhých letech odkladů a váhavého mlžení přispěchali s oficiálním oznámením mobilní verze této hry, která na iOS a Androdi zamíří pravděpodobně za několik měsíců. Opět si tak zažijeme vylodění v Normandii a vžijeme se do role generála, jenž má na starost dvě skupiny statečných vojáků, kteří si razí cestu za nepřátelskou linii a potýkají se s pořádnou defenzivou. Samozřejmě tomu všemu nechybí vyšperkovaný hudební doprovod, realistická grafická stránka a především komplexní strategický přístup, bez něhož se neobejdete.

Nemusíte se však bát příliš přeplácaného ovládání, které můžete znát například z počítačové verze. Stejně jako v případě iPadu, i zde si vývojáři s rozhraním vyhráli a nabídnou intuitivní a efektivní ovládání, díky němuž jen tak frustraci nepropadnete. Ač je vydání ještě daleko, zveřejnění se dočkala i cenovka, která se vyšplhala na příjemných 349 korun. Pokud tedy máte zálibu v 2. světové válce a rádi volíte taktický přístup, Company of Heroes by vás mohlo zaujmout a na hezkých pár desítek hodin zabavit. Kampaň je totiž poměrně dlouhá a nabízí celou řadu výzev, včetně speciálních módů se zvýšenou obtížnosti a další pikantnosti, u kterých se pořádně zapotíte. Máte-li tedy zálusk na nepříliš romantický výlet do Francie, stačí počkat několik měsíců a připravit si letenku pro armádní expres.

Dnes nejčtenější

.