Zavřít reklamu

Jablečná společnost má v poslední době plejádu naplánovaných akvizic, a ač ostatní technologičtí giganti spíše přemýšlejí jak vybruslit ze stávající nepříznivé situaci, Apple pandemii bere jako příležitost vydat se na pořádný nákup. Po odkoupení oblíbené aplikace Dark Sky a startupu Voysis, zaměřeného na vývoj umělé inteligence, se tak společnost poohlíží po další perspektivní koupi. Tou by mohla být streamovací platforma NextVR, jež se zaměřuje na vysílání živých sportovních utkání ve virtuální a rozšířené realitě.

Je skoro už veřejným tajemstvím, že Apple pilně pracuje na svém headsetu pro virtuální a rozšířenou realitu a má s tímto odvětvím poměrně ambiciózní plány. S tím je spojen také vývoj ARKitu, jenž umožňuje efektivní tvorbu nativních aplikací a programů. Klíčovým prvkem pro masové rozšíření nových technologií je nicméně obsah, který příznivce přinutí vytáhnout peněženky a zařízení si pořídit. Apple v tomto ohledu nezahálí a kromě technické stránky připravuje také tu obsahovou, jež podle všeho cílí zejména na sportovní fanoušky. Jablečná společnost totiž s největší pravděpodobností odkoupí společnost NextVR, která poskytuje přenos sportovních zápasů a utkání v reálném čase spolu s podporou VR a AR. Svůj oblíbený sport tak můžete sledovat například pomocí headsetu PlayStation VR, Oculus Rift, HTC Vive nebo Microsoft HoloLens.

Efektivní živý přenos podporující virtuální a rozšířenou realitu však není jediným faktorem, který jablečnou společnost donutil zaměřit svůj hledáček právě na NextVR. Služba totiž automaticky zvyšuje kvalitu a rozlišení přenosu, aby náležitě odpovídalo nárokům headsetů. Společnost si tak patentovala unikátní technologii, jež umožňuje bez sebemenšího zádrhelu streamovat obsah až ve 4K a 360 stupňovým vykreslováním. Nechybí ani partnerství s gigantickými mezinárodními týmy a organizacemi jako je NBA, Wimbledon nebo Fox Sports. Společnost je oceněna na 100 milionů dolarů, což je pro Apple takřka jednohubka. Uvidíme, zda se jablečná společnost rozhodne po této unikátní příležitosti sáhnout a nabídnout fanouškům sportovních zápasů jedinečnou možnost vychutnat si nevídaný zážitek také ve virtuální a rozšířené realitě.

Dnes nejčtenější

.