Zavřít reklamu

Všem z vás je pravděpodobně jasné, že mobilní budoucnost nás jen tak nemine, a ač jsou konzole a počítače stále v kurzu, především vzhledem k rostoucímu zájmu o cloudové hraní, smartphony je jednou hravě předeženou. Důvodů pro tuto skutečnost je spousta, avšak jedním z nich je ten, že smartphony jsou o poznání dostupnější a v dnešní době i dost výkonné na to, abyste si na nich mohli zahrát nějaký ten plnohodnotný titul. Dávno již neplatí, že přenosná zařízení nejsou k pořádnému hernímu zážitku či práci uzpůsobena. Toho si jsou vědomi i uživatelé, kteří za obsah utrácí stále více peněz a v roce 2024 by se podle analytiků toto číslo mohlo vyšplhat až na dvojnásobnou hodnotu oproti loňskému roku.

Analytická společnost Sensor Tower příliš nezahálí ani v době krize a přichází s novými podklady a zajímavými statistikami, které nám napovídají směr, jímž se bude mobilní budoucnost ubírat. Nejnovější prognóza se týká utrácení spotřebitelů za digitální obsah, alespoň na App Storu a Google Play, které bude v roce 2024 činit neuvěřitelných 171 miliard dolarů. To je dvakrát větší částka než za loňský rok, kdy to bylo „pouhých“ 85 miliard dolarů. Meziroční nárůst se tedy vyšplhá na 20% a zajistí stabilní a exponenciální křivku. Špatně na tom však nebude ani App Store samotný, který se během tohoto časového období dočká rapidního skoku z letošních očekávaných 67.3 miliard na 115.4 miliard dolarů, tedy zhruba 1.7krát vyšší částku. V případě Google Play jsou odhady o poznání konzervativnější a částka poroste z letošních 34.7 miliard na 55.5 miliard v roce 2024.

App Store

Ač se rozhodně jedná o zajímavé statistiky, který predikují strmý nárůst, rozdíl mezi oběma platformami je nezpochybnitelný. Zatímco jablečný obchod se může pochlubit dvakrát až třikrát vyššími zisky, Google Play za čtyři roky dosáhne sotva na letošní hodnotu App Storu. O tom konec konců hovoří i samotná zpráva společnosti Sensor Tower, podle níž se bude propast jen prohlubovat. Oba obchody se nicméně nemusí bát ani dopadů obávaného koronaviru, také známého jako COVID-19, který nebude mít na utrácení spotřebitelů takřka žádný vliv. Digitální svět naopak díky pandemii prosperuje a zažívá nebývalý růst, především tedy kvůli nucené karanténě, pro níž se mnoho zemí světa rozhodlo.

Dnes nejčtenější

.