Zavřít reklamu

Současná koronavirová pandemie postupně ochromila řadu oblastí výroby i podnikání. Investoři se v této souvislosti obávali možných devastujících dopadů na čínský výrobní průmysl, a neustále se spekuluje také o tom, zda společnost Apple bude schopná udržet cyklus představování nových modelů v obvyklém režimu. Oči všech se tedy pochopitelně upíraly k Foxconnu – jednomu z nejvýznamnějších dodavatelů Applu. Výrobce tento týden uspořádal pro investory privátní konferenční hovor, v jehož rámci jim sdělil, že je i nadále připraven na podzimní vydání iPhonů s 5G konektivitou.

Apple dodržuje schéma podzimního představování nových iPhonů už od vydání iPhonu 4s, přičemž nové modely obvykle představuje v září. Pokud vše půjde tak, jak má, bude zkušební výroba nových iPhonů zahájena v červnu. Zástupci společnosti Foxconn jsou přesvědčeni, že se jim podaří bez problémů dohnat zpoždění, které výroba nabrala kvůli pandemii a s ní souvisejícím zákazům cestování. Naplno by se pak výroba měla rozjet v září s tím, že je možné, že některé varianty iPhonu 12 se v uvedení na trh zpozdí o několik měsíců.

Jak jistě všichni víme, očekává se, že produktová linie iPhonu 12 bude sestávat ze čtyř modelů. Ty by podle nejnovějších zpráv měly být vybaveny OLED displeji, v úvahu připadají varianty 6,7 palce, 5,4 palce, a dva modely o úhlopříčce displeje 6,1 palce. Nové jablečné smartphony by se měly dočkat přepracovaného šasi s ostřejšími hranami, vylepšených fotoaparátů a podpory 5G sítí. V souvislosti s high-endovým modelem se nově spekuluje také o LiDAR skeneru, kterým je vybaven nejnovější iPad Pro.

Dnes nejčtenější

.