Zavřít reklamu

V dnešní době byste jen těžko hledali někoho, kdo u sebe neustále nemá smartphone. Tento fakt zároveň skvěle nahrává možnostem nejrůznějších vtípků, které můžete prostřednictvím iMessage zkusit na své přátele.

Náhrada textu

Operační systém iOS nabízí funkci s názvem Náhrada textu. Ta umožňuje uživatelům nahradit dlouhé rozepisování často psaného textu jednoduchou zkratkou, přičemž na obrazovce se objeví text ve své „normální“ podobě. Namísto „jsem na cestě“ můžete tedy s využitím této funkce napsat pouze „jnc“, podobně můžete Náhradu textu využít k psaní zpráv typu „zavolám vám za chvíli“. Pokud ale použijete Náhradu textu u jiného uživatele, může to (alespoň pro vás) být zdrojem zábavy. A přitom stačí málo – například jako zkratku pro slovo „ne“ nastavit „ano“ nebo naopak. Náhradu textu nastavíte v Nastavení -> Obecné -> Klávesnice -> Náhrada textu.

… a zase ty GIFy

Někteří uživatelé animované GIFy milují, jiní je proklínají. GIFy se dají skvěle využít jako výstižné odpovědi a reakce, jejich prostřednictvím si ale můžete ze svého protějšku také obstojně vystřelit. Jistě jste si všimli, že pokud s někým komunikujete prostřednictvím iMessage, a dotyčný právě v danou chvíli píše, zobrazí se vám na jeho straně příslušná animovaná ikonka. Zkuste si tedy tuto ikonku ve formě GIFu stáhnout do svého iPhonu, a až nastane ta správná chvíle, svému protějšku ji odešlete. Schválně, jak dlouho mu potrvá, než si uvědomí, že jste mu poslali animovaný GIF…

Já, robot / text písně

Tento vtípek sice vyžaduje značnou dávku trpělivosti, odhodlání a kreativity – a samozřejmě také plánování – ale rozhodně stojí za to. Vytvořte si zprávu, která se bude co nejvěrněji podobat automatické robotické odpovědi. Zapracujte na opravdu vtipném, nicméně věrohodném obsahu, zprávu si zkopírujte a po libovolně dlouhou dobu s ní odpovídejte svému zajisté zmatenému protějšku. Druhou variantou je možnost odpovědi textem písně. Vyberte libovolnou skladbu – ideálně takovou, která má v textu otázky nebo krátké věty – a odpovídejte její pomocí vybranému kontaktu.

„Nezáměrné“ textovky a AirDrop

Čas od času se na sociálních sítích objeví zajímavá výzva, týkající se zasílání textových zpráv. Tyto výzvy spočívají například v tom, že uživatelé mají vybranému kontaktu odeslat konkrétní zprávu, a poté se podělit o screenshot odpovědi. Na Twitteru se objevily například výzvy k tomu, aby lidé poslali svým rodičům textovku s dotazem na cenu za dva gramy, následovanou zprávou ve znění „pardon, to nebylo pro vás“. K vtípkům přes zprávy můžete využít také AirDrop nebo Bluetooth, kdy na veřejném místě (až to bude situace umožňovat) odešlete nezabezpečeným zařízením vtipný obrázek. Je jen na vás, zda se bude jednat o fotografii koťátka, meme, nebo vtipný nápis.

Dnes nejčtenější

.