Zavřít reklamu

S trochou nadsázky se dá říci, že se Apple již chystaným iPhonem 9 příliš netají. Zmínky o něm totiž ledabyle nechává i na místech, která jsou veřejnosti poměrně dobře přístupná jako například beta verze iOS 13.4.5. Ta byla sice vydána teprve včera večer, nicméně přesto se v ní už podařily zmínky o iPhonu 9 vývojářům nalézt. Naprostá většina z nich sice jen potvrzuje dříve uniklé zprávy, jedna novinka je však přeci jen poměrně zajímavá. 

V kódu bety iOS 13.4.5 lze nalézt informace o novém iPhonu s Touch ID a podporou expresní jízdenkové karty fungující i při vybitém telefonu, za kterým se nemůže skrývat nic jiného než právě iPhone 9. To lze usuzovat právě dle podpory expresní jízdenkové karty, respektive její funkčnosti při vybití, kterou nynější iPhony 8 a starší modely s Touch ID nedisponují. Zatímco tato vychytávka nás může nechat chladnými, jelikož si ji v České republice užít nemůžeme, podpora CarKey u “devítky” určitě potěší. Jedná se totiž o technologii, kterou bude možné využít k odemykání a startování auta bez nutnosti stahování aplikace výrobce – samozřejmě, bude-li auto technologii podporovat. 

Oficiálního oznámení data představení iPhonu 9 jsme se zatím ze strany Applu nedočkali a je poměrně pravděpodobné, že ani nedočkáme. Podle ranního úniku informací se nicméně Apple před pár desítkami hodin rozhodl, že představení proběhne skrze tiskovou zprávu už za 2 týdny – tedy konkrétně 15. dubna. Na pulty obchodů má pak novinka dorazit o týden později – tedy 22. dubna. Nezbývá než doufat, že se tyto předpovědi naplní a z telefonu se stane prodejní hit, po kterém se na pultech obchodů jen zapráší. 

Dnes nejčtenější

.