Zavřít reklamu

Jméno Chris Lattner vám pravděpodobně příliš neřekne, ale vězte, že se jedná o nanejvýš důležitého člověka, který výrazně svou prací přispěl Applu, a ač ze společnosti před třemi lety odešel, stále se pohybuje v oboru a zajímá se o aktuální dění. Jednou za čas se jeho hlas mihne i v některém z podcastů, kde se vyjadřuje zejména na téma programovacího jazyku Swift a softwarové aplikace Xcode, která je do dnešního dne alfou a omegou vývojářského portfolia jablečné společnosti.

Chris Lattner se jako jeden z mála bývalých zaměstnanců Applu nebojí vystoupit na veřejnosti a aktivně promlouvat o své minulosti, kdy se podílel na programovacím jazyku Swift a aplikaci Xcode, která slouží jako vývojové prostředí. Nejčastěji se objevuje v různých podcastech, mezi něž patří i oblíbený Accidental Tech Podcast, také známý pod zkratkou ATP, za nímž stojí trojice Marco Arment, Casey Liss a John Siracusa. Právě Lattner se tak stal cenným hostem, kterého si pořadatelé pozvali, aby s ním pohovořili na téma jeho projektů v době, kdy stále pracoval v Applu a také zjistili jeho názor na chystané WWDC 2020, které proběhne výhradně online. Bývalé zaměstnanec jablečné společnosti se na účet této iniciativy vyjádřil kladně a je zvědavý na to, zda se technologickému gigantovi podaří dokončit všechny přípravy včas.

„Apple je velmi strategická a chytrá společnost, kde není o inteligentní jedince nouze. Je mi jasné, že mají na stole plán jak tohle všechno zvládnout a vydolovat z této příležitosti co nejvíc. Vsadím se, že určitě přijdou s něčím novým a nevídaným, čímž vykompenzují netradiční formát akce a splní očekávání fanoušků. Pokud se však online přenos WWDC příliš nepovede, pravděpodobně se v příštích letech bude konference konat ve stylu, na nějž jsme zvyklí. Na druhou stranu, je možné, že se v budoucnu dočkáme výhradně živého přenosu a z celé konference se stane online událost.“ vyjádřil se Chris Lattner na adresu chystané akce. Nezbývá tedy než čekat, zda se Applu vše podaří na jedničku. Je ale zajímavé slyšet přímo z úst bývalého zaměstnance, že by se od nynějška konference mohla konat výhradně online.

Dnes nejčtenější

.