Zavřít reklamu

Spekulace okolo představení letošních iPhonů přibývají. Z velké části se však netýkají novinek, které tyto telefony přinesou, ale toho, kdy budou vůbec představeny. Čím dál více zdrojů je totiž přesvědčeno o tom, že na září Apple telefony kvůli současné situaci ve světě nestihne a světu je tak ukáže až na začátku příštího roku. To dnes vyvrací zdroje velmi dobře informované agentury Bloomberg, které však krom toho přináší i další – tentokrát méně potěšující – zprávu. 

Podle zdrojů Bloombergu se zatím zdá, že představení iPhonů na podzim má Apple stále v plánu. Velmi k tomu dopomohla i situace v Číně, která se v posledních dnech citelně zlepšila a dodavatelům tak umožnila opět rozjet své fabriky a začít pracovat na potřebných komponentech. Jásat je nicméně zatím předčasné, jelikož se situace může jednak ještě změnit a jednak se zdá, že bude představení přeci jen o pár týdnů odloženo, jelikož hromadná výroba začne později než je obvyklé. I proto tak raději zdroje nehovoří o září, nýbrž o podzimu jako takovém. I samotný Apple se totiž zřejmě upnul spíš k ročnímu období jakožto období představení telefonů, než k určitému měsíci. 

U podzimního představení iPhonů 12 dobré zprávy bohužel končí. Podle zdrojů Bloombergu totiž zasáhl koronavirus jak Apple, tak i jeho dodavatelský řetězec daleko víc než se zprvu myslelo, kvůli čemuž začal kalifornský gigant kalkulovat s odsunutím vydání některých dalších produktů, jejichž vývoj a následná výroba byla kvůli řešení problémů s iPhony 12 upozaděna. O jaké produkty konkrétně se jedná sice není v tuto chvíli známo, jako nejpravděpodobnější varianta se nicméně v tuto chvili zdá odsunutí high-endového iPadu Pro či Maců s ARM procesory, které byly plánované na závěr letošního roku. Odsun se může teoreticky dotknout i chystaného high-endového iPhonu pro rok 2021, který by měl být zcela bezportový a který by měl v následujících letech udávat směr trhu se smartphony. Jasněji však budeme v tomto směru mít až za pár měsíců, kdy už bude pandemie koronaviru alespoň částečně za námi. 

Dnes nejčtenější

.